Canon DR-S130, ultrakompaktni skener s fleksibilnim mogućnostima povezivanja preko USB i Wi-Fi

Canon je predstavio novi skener iz serije imageFORMULA. Riječ je o ultrakompaktnom modelu DR-S130 za male tvrtke koji je nastao na temeljima modela DR-S150 kojeg odlikuju fleksibilne mogućnosti povezivanja (USB i Wi-Fi)

Stjepan Bilić nedjelja, 13. rujna 2020. u 06:00

Canon je unutar serije imageFORMULA predstavio novi ultrakompaktni stolni skener za male tvrtke – DR-S130. Nastao je na temeljima modela DR-S150, fleksibilan je po pitanju povezivanja, jer uz povezivanje putem USB-a donosi i podršku za Wi-Fi. Za dodatnu jednostavnost korištenja proizvođač ga isporučuje zajedno sa softverom CaptureOnTouch Pro kojeg odlikuje intuitivno korisničko sučelje i jednostavno upravljanje putem ikona putem kojih je moguće kreirati i prečace za česte zadatke, primjerice spremanje i slanje dokumenata na servise u oblaku poput OneDrivea i Dropboxa.

Canonov novi skener moguće je osim putem računala koristiti i putem pametnog telefona. Datoteke je moguće automatski skenirati i sortirati pomoću zonskog OCR-a ili prepoznavanjem barkodova i 2D kodova. Proizvođač navodi kako se radi o uređaju koji je spreman za rad odmah po vađenju iz kutije i koji je namijenjen tvrtkama koje nemaju informatičke odjele. Canon imageFORMULA DR-S130 bez problema će odraditi i 3.500 skenova dnevno te skeniranje do 60 slika u minuti. Dodatno, funkcija PUSH skeniranja omogućava da se skenirani materijali automatski pohrane na željenom odredištu bez prethodne pohrane na računalo.

Zahvaljujuću ultrazvučnom prepoznavanju dvostrukog umetanja sprječava se skeniranje dokumenata s izgubljenim informacijama do kojih zna doći kada skeneri povuku dva ili više papira odjednom. DR-S130 pomoću značajki Active Threshold, automatskog prepoznavanja boja, usmjerenja teksta, veličine te položaja papira osigurava kvalitetne rezultate rada. Stoga je moguće skenirati različite vrste dokumenata uključujući i plastične ID kartice, reljefne kartice i putovnice.

Osim navedenim imageFORMULA DR-S130 odlikuje se s 1-linijiskim CMOS CIS senzorom, optičke razlučivosti od 600 dpi i velikim LCD zaslonom u boji. Dijagonala zaslona je 4,3“ i radi lakšeg korištenja zaslon je osjetljiv na dodir. Skener je opremljen i s automatskim uvlakačem papira kapaciteta 60 listova te profesionalnim rolama za pouzdano ulaganje raznih gore navedenih dokumenata.

Podržani su operacijski sustavi Windows 7 SP1 i noviji te Windows Server 2008 R2 SP1 i noviji. Detaljne specifikacije dostupne su na službenim stranicama proizvođača.