Dell Gaming i Alienware predstavili novu generaciju periferija za igrače

Dell Gaming i Alienware predstavili su svoje novitete na najvećem gaming summitu – E3 koji se zadnjih deset godina tradicionalno održava u Los Angelesu – stiže novi miš i nove bežične slušalice za igrače

Stjepan Bilić četvrtak, 14. lipnja 2018. u 18:25

Dell Gaming i Alienware također su odlučili biti dio ovogodišnjeg E3 summita. Podsjetimo, E3 (Electronic Entertainment Expo) se zadnjih deset godina tradicionalno održava u Los Angelesu i na njemu se predstavljaju najnovija dostignuća u zabavnoj, igraćoj industriji.

Kako smo već naveli, ove godine Dell Gaming i Alienware su također odlučili predstaviti svoje najnovije novitete za igrače – Alienware Elite Gaming Mouse (AW959) miša te bežične slušalice Alienware Wireless Headset (AW988).

Miš se odlikuje novim dizajnom koji zahvaljujući vrhunskim materijalima igračima pruža više kontrole i bolji ergonomski prihvat. Poznati dizajn upotpunjen s dva bočna izmjenjiva krila (mogu biti s dvije ili četiri kontrole za FPS i MMORPG naslove) te s tri pozicije za odmaranje dlana tijekom korištenja. Dodatno novi model dolazi s četiri prilagodljive konstrukcije što omogućava ultimativnu kontrolu i preciznost pokazivača uz zavidnu brzinu (ima pet DPI razina).

Druga generacija Alienwareovog Elite Gaming miša zadržao je prepoznatljivi dizajn sa tri AlienFX linije sa podesivim osvjetljenjem (podržava više od 130 igara).

Ovisno o tome za koju ste se konfiguraciju odlučili Alienware Elite Gaming AW959 miš može imati između 9 i 11 tipki. Spremanje vlastitih postavki za svaku od postojećih tipki vrši se na internu memoriju miša (512 KB). Kako bi miš prilagodili prema svojim potrebama uz njega stižu i četiri utega (svaki ima po 5 grama) s kojima možete lagano prilagoditi ukupno opterećenje miša.

Što se dolaska na tržište tiče Alienware Elite Gaming Mouse AW959 bit će dostupan na američkom tržištu od 31. srpnja 2018. godine po cijeni od 89,99 USD.

Za igrače koji se vole isključiti od ostatka svijeta dok prolaze digitalnim prostranstvima Alienware je osmislio bežične slušalice Alienware Wireless Headset (AW988). Riječ o prvim takvim slušalicama svoje vrste unutar Alienwareove linije dodataka za igru.

Slušalice se odlikuju 40-milimetarskim Neodymium driverima, čistim prirodnim zvukom te dubokim i raskošnim basom i rasponom zvuka. Kako je riječ o slušalicama za igrače dodan je i pomični mikrofon kojeg igrači mogu približiti kako bi umanjio pozadinske zvukove, dodatno može podesiti glasnoću glasa te biti obaviješteni o trajanju baterije i jačini wi-fi veze.

Kako bi slušalice bile udobne i za vrijeme dugotrajnog nošenja, Alienware je rotirajuće slušalice presvukao posebnom sportskom tkaninom koja hladi igrača. Slušalice su također dobile tretman sa AlienFX i LED osvjetljenjem u dvije zone. Trajanje baterije ovisi o tome koristi li se AlienFX ili ne, uz uključen AlienFX baterija traje do 8,7 sati, a bez AlienFX-a do 15 sati.

Za potpuno audio iskustvo Alienware razvio je i novu generaciju Alienware Command Sound Centra koji sad uključuje i inteligentnu audio značajku Sound Center, osmišljenu da pomogne igračima upravljati s postojećim i personaliziranim audio profilima. Centar se sastoji od četiri ključne komponente Audio Effects, Multi-band EQ, Microphone Control i Audio Recon za još bolju kvalitetu zvuka.

Alienware Wireless Headset (AW988) je dostupan za kupnju od 11. lipnja po cijeni od 229 USD.