Sharkoon Rebel F50 PWN za tiho i učinkovito hlađenje

Sharkoon je predstavio novi ventilator iz serije Rebel – model F50 PWM osim što je tih u radu odlikuje se još i mogućnošću prilagodbe brzine ventilatora te RGB osvjetljenjem

Stjepan Bilić petak, 1. ožujka 2024. u 07:25
Rebel F50 PWM 📷 Sharkoon
Rebel F50 PWM Sharkoon

Sharkoon je unutar svoje Rebel linije proizvoda predstavio novi ventilator – F50 PWM. Posebno je razvijen za vrhunske hardverske i sustave vodenog hlađenja i dizajniran je za isporuku volumena protoka zraka do 132 kubičnih metara na sat pri maksimalno 35 decibela. Brzina ventilatora može se regulirati i prema željama korisnika u rasponu od 600 do 2.000 okretaja u minuti.

Kako bi buka tijekom rada bila što manja, Sharkoon je dodao i gumirane kontaktne točke koje sprječavaju prijenos vibracija s ventilatora na kućište računala. Za vizualni dojam zadužene su adresabilne RGB LED-ice kojih je ukupno 12. Rebel F50 PWM opremljen je s 4-pinskim PWM i LED konektorima i moguće ga je spojiti serijski s drugim ventilatorima što omogućava uštedu na broju priključaka koje bi inače bilo potrebno zauzeti na matičnoj ploči.

Rebel F50 PWM kompatibilan je s većinom platformi za osvjetljenje - Asus Aura Sync, MSI Mystic Light Sync, Gigabyte Fusion i ASRock Polychrome. Dimenzije ventilatora su 120 x 120 x 25 mm i u paketu s njim dolaze i potrebni LED i PWM kabeli dužine 450 mm. Što se trajnosti tiče, proizvođač na svojim stranicama navodi radni vijek od barem 50.000 sati.

Kako bi se Rebel F50 PWM što bolje uklopio u veći broj računalnih konfiguracija Sharkoon ga je odlučio proizvesti u dvije najčešće boje – crnoj i bijeloj. Ventilator je vće dostupan na tržištu po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 12,99 eura.