Canon uniFLOW Online, upravljanje ispisom i skeniranjem dokumenata u oblaku

Canon uniFLOW Online rješenje je za upravljanje ispisom i skeniranjem koje se zasniva u oblaku, a koje time malim i srednjim tvrtkama eliminira potrebu za lokalnim serverom

Stjepan Bilić srijeda, 17. lipnja 2020. u 11:55

Canon uniFLOW Online rješenje je za upravljanje ispisom i skeniranjem dokumenata, a koje se zasniva na modernim, oblačnim tehnologijama. Canon uniFLOW Online namijenjen je malim i srednjim tvrtkama i cilj mu je unaprjeđivanje radnih procesa i povećanje produktivnosti, posebno danas kada sve više ljudi radi od kuće i kada se postavlja zahtjev da ispis i skeniranje od doma budu učinkoviti i integrirani u uredske procese.

Canon uniFLOW Online rješenje je za poboljšanje učinkovitosti okruženja za ispis i skeniranje u uredima. Nudi upravljanje ispisom iz oblaka s različitim mogućnostima slanja dokumenata na ispis kao i sveobuhvatnu funkcionalnost upravljanja skeniranjem iz oblaka. Tvrtke mogu pratiti troškove ispisa, skeniranje i kopiranja te dobiti izvještaje koji pružaju detaljan uvid u trošak obrade dokumenata na višefunkcijskom pisaču.

Podržava integraciju s nizom odredišta za pohranu u oblaku (Box, Dropbox, Evernote, Google Drive, Microsoft OneDrive, Microsoft OneDrive for Business, Microsoft SharePoint Online) i odabranim rješenjima za upravljanje dokumentima, uz optičko prepoznavanje znakova (OCR) visoke preciznosti te visoku kompresiju dokumenata.

Ispis iz oblaka moguć je izravno na uređaju, takvim se dokumentima pristupa nakon autorizacije te ih je moguće odmah otisnuti ili spremiti u red za kasniji ispis. Podržan je veliki broj formata dokumenata, kao i prikaz dokumenta te odabir mogućnosti završne obrade izravno na uređaju prije ispisivanja. Iako je rješenje uniFLOW namijenjeno prije svega poslovnim korisnicima Canonovih pisača, uz dodatne uređaje moguće je dodati i pisače drugih proizvođača u sigurno okruženje za ispis.

Navedenu uslugu mogu koristiti i zaposlenici koji rade od kuće, bez čekanja i uz istovremeno praćenje troškova. Jedini preduvjet je da doma posjeduju stabilnu internetsku vezu. Ako pisač koristi više osoba, moguće je postaviti siguran ispis – odnosno zaštiti dokumente PIN-om, a koji će se potom ispisati tek nakon autorizacije. Također ovakav vid autorizacije može dobro doći i korisnicima koji su sav posao odradili kod kuće, a tek po dolasku u ured žele ispisati dokumente. To mogu učiniti i s mobilnih uređaja uključujući i tablete.

Canon uniFLOW Online temelji se na platformi Microsoft Azure i koristi kroz pretplatu. Tvrtke koje se odluče na ovako rješenje ispisa i skeniranja dokumenata neće imati potrebu za ulaganjem u lokalni server, a sva podešavanja i kasnija održavanja mogu se izvoditi udaljenim putem, što će u konačnici smanjiti i novčane izdatke. Više informacija o uniFLOW Online usluzi možete pronaći na službenim stranicama proizvođača.