MediaTek najavio 12-nanometarski Helio P22

MediaTek je predstavio Helio P22, svoj novi čip za pametne telefone srednje klase koji će biti prvi čip te kategorije proizveden u TSMC-ovom 12-nanometarskom FinFET procesu

Matija Pavlić četvrtak, 24. svibnja 2018. u 01:43

MediaTek je predstavio Helio P22, svoj novi čip namijenjen uređajima srednje kategorije i ujedno prvi čip te klase proizveden u TSMC-ovom 12-nanometarskom FinFET procesu.

Riječ je o čipu s osam Cortex-A53 procesorskih jezgri na taktu od 2 GHz, koji nastoji postići neku sredinu između performansi i energetske učinkovitosti. Podržava zaslone s maksimalnom rezolucijom od 1600 x 720 piksela i maksimalnim omjerom od 20:9.

Što se tiče fotografske komponente, podržana je dvostruka glavna kamera u kombinaciji jednog 13-megapikselnog i jednog 8-megapikselnog senzora, snimanje pri 30 sličica u sekundi, hardverski engine za predpregled bokeh efekta u stvarnom vremenu te poboljšanje kvalitete fotografija uz pomoć umjetne intelignecije. 

Ne izostaje ni podrška za AI biblioteke kao što TensorFlow, TF Lite, Caffe i Caffe2. Prvi uređaji s ovim čipom na tržištu se očekuju već krajem idućeg mjeseca.