Besplatne radionice programiranja u Zagrebu organiziraju HUB385 i SAP

U sklopu međunarodne inicijative Code Week HUB385 organizira besplatne radionice programiranja za djecu i odrasle, od 12. do 18. listopada

Bug.hr četvrtak, 10. listopada 2019. u 12:55

HUB385, centar znanja, kreativnosti i inovacija i ove godine u suradnji sa svojim dugogodišnjim partnerom SAP-om obilježava Code Week, međunarodnu inicijativu koja za cilj ima potaknuti i omogućiti digitalnu pismenost djece i odraslih.

Od 12. do 18. listopada, najveći zagrebački coworking prostor koji je odnedavno u vlasništvu berlinskog coworking diva Rent24, još će jednom opravdati svoju funkciju centra znanja i inovacija i to kroz organiziranje niza besplatnih radionica o osnovama programiranja i kodiranja.

Obilježavanja ovog tehnološki orijentiranog tjedna traje već 4 godine, a HUB385 dio je ove priče već treću godinu

Diana Mudrinić iz HUB385 navodi kako su u HUB385 iznimno ponosni što su već tri godine dio globalne inicijative Code Week te dodaje sljedeće: "U sklopu ovogodišnjeg Code Week-a, imamo radionice za klince tijekom kojih će najmlađi imati priliku napraviti svoje prve korake u elektroniku koristeći pristup Arduino."

Radionice će držati Albert Gajšak, poznati kreator MAKERbuina koji je na Kickstarter kampanji nadmašio sva očekivanja. Nakon elektronike imamo i radionice s micro:bitom, sitnim elementom koji je pokorio svijet svojom jednostavnošću. Predavači će biti iz IRIM-a Croatian Makers, koji su do sada samo po Hrvatskoj educirali preko 150,000 djece.

Uz radionice za klince, dio programa bit će posvećen odraslima i to kroz radionicu o osnovama programiranja koju će predvoditi Mariza Maini, uspješna programerka koja je svoj put započela u turizmu, a onda shvatila da je njena prava ljubav informatika i programiranje.

Sve radionice u potpunosti su besplatne, potrebno se samo prijaviti preko službene stranice.

Suradnja SAP-a i HUB385 traje već duži niz godina. Dva velika ljubitelja tehnologije i  napretka već su više puta udružili svoje snage kako bi potaknuli sve zainteresirane da istražuju, stvaraju ideje i razvijaju svoje tehnološke kompetencije i prilagode se modernom svijetu u kojem živimo.Bluetooth zvučnik malih dimenzija i visoke elegancije

HARMAN KARDON Esquire Mini

Prava koža, brušeni aluminij i keramika spajaju se kako bi stvorili remek-djelo snage i prijenosne vjernosti u svom najboljem izdanju

949 kn 1.149 kn Kupi