GitHub pokrenuo mobilne aplikacije za iOS i Android

Nakon nekoliko mjeseci provedenih u beti, GitHubova mobilna aplikacija za programere dobila je svoje finalne inačice za dvije najpopularnije mobilne platforme

Sandro Vrbanus srijeda, 18. ožujka 2020. u 15:15

Krajem prošle godine online programerski repozitorij GitHub, inače od 2018. godine u vlasništvu Microsofta, najavio je dostupnost svojih mobilnih aplikacija za programere i sve članove njihove zajednice. Aplikacije su u međuvremenu provele nekoliko mjeseci u beta verzijama. Za to su vrijeme beta testeri radili na njoj, pružali povratne informacije, ali i ostvarili gotovo stotinu tisuća pull requesta putem mobilnih uređaja.

U GitHubu su sada procijenili da su mobilne aplikacije dovoljno dorađene da bi ih se moglo pustiti u javnost. Ovoga su ih tjedna tako učinili dostupnima svima, kako na Androidu tako i na iOS-u. Aplikacije je moguće preuzeti s Google Playa i App Storea.

Aplikacije podržavaju i mnogima omiljeni dark mode
Aplikacije podržavaju i mnogima omiljeni dark mode

Aplikacije omogućavaju organiziranje rada, tj. pregled inboxa, davanje povratnih informacija i odgovaranje na upite te pregledavanje i spajanje pull requesta. Kao i u beta inačicama, putem ovih aplikacija nije moguće programirati ili revidirati programski kod unutar repozitorija.