Canon EMEA proširuje svoj program ambasadora: sada obuhvaća više od 100 sudionika

Ova pionirska inicijativa, izvorno pokrenuta 2008., okupila je neke od najboljih svjetskih fotografa i snimatelja videozapisa iz cijele Europe, Bliskog istoka i Afrike (EMEA) u suradnji Canonom i dijeljenju svoje strasti za vizualno pripovijedanje

Bug.hr srijeda, 9. prosinca 2020. u 10:30

Canon EMEA je u 2020. godini u svoj svjetski poznat program ambasadora uključio 59 novih profesionalaca. Program ambasadora Canona EMEA bio je prvi takve vrste i stvoren je kako bi predstavio i podržao aktualne i buduće generacije fotografa i tvoraca filmova kroz dijeljenje njihove strasti i tehničkog znanja s kolegama profesionalcima, ali i strastvenim amaterima koji žele unaprijediti svoje vještine.

Uz najveći broj novih ambasadora – tako da ih trenutačno ima ukupno 115 u cijeloj regiji EMEA – ovo je Canonov najuzbudljiviji i najraznolikiji program dosad. Među ambasadorima je i 17 iznimnih mladih fotografa, uključujući Kseniju Kulešovu i Michele Spatari koje su bivše polaznice Canonova studentskog programa i dobitnice nagrade za mlade fotografe.

U selekcijskom postupku s dosad najoštrijom konkurencijom uvaženi panel sastavljen od 13 sudaca proučio je nominacije više od 450 fotografa i pregledao više od 20 000 slika iz područja vijesti, dokumentaristike, prirode, vjenčanja, portreta, sportova itd. Slaveći vizualno pripovijedanje i priče koje ostaju u sjećanju, program ambasadora Canona EMEA spaja najbolje među najboljima u slikovnoj branši.

Susie Donaldson, direktorica ITCG europskog marketinga za Canon EMEA, rekla je: „Program ambasadora naša je prilika da radimo sa sjajnom grupom hrabrih i inspirativnih pojedinaca iz fotografske, videografske i tiskarske branše u regiji EMEA. Uz ovo osvježenje osnažujemo fotografe i snimatelje videozapisa jedinstvenih perspektiva iz cijele regije, podržavajući ih alatima kojima mogu ispričati svoje relevantne priče.

Stalno smo unaprjeđivali program traženjem i uključivanjem fotografa i snimatelja iz raznih žanrova i svih kategorija dobi, spola i rase. Ove godine znatno smo povećali broj ambasadora mlađih od 30 godina, i to s 2 na 17, što govori o nevjerojatnom rasponu talenata u ovoj branši i našoj predanosti njegovanju kreativaca kroz studentske programe tijekom razvoja njihove karijere. Nadamo se da ćemo ovim najnovijim korakom utrti put novoj generaciji vizualnih pripovjedača i u program dovesti svježe nove perspektive.”

Godine 2020. kao ambasador iz regije Canon Adria i dalje ostaje proslavljeni slovenski fotograf Samo Vidic:

Samo Vidic – Fotograf koji pokriva sportsku, pustolovnu i komercijalnu fotografiju, Samo se vodi željom da stvori slike koje nadmašuju očekivanja svojih klijenata kao što su Red Bull ili Getty
Samo Vidic – Fotograf koji pokriva sportsku, pustolovnu i komercijalnu fotografiju, Samo se vodi željom da stvori slike koje nadmašuju očekivanja svojih klijenata kao što su Red Bull ili Getty

Da biste saznali više o Sami Vidicu, posjetite https://www.canon.hr/pro/ambassadors/samo-vidic/ (stranica je samo na engleskom jeziku).

Da biste saznali više i pogledali cijeli popis ambasadora Canona EMEA, posjetite središte programa ambasadora: https://www.canon.hr/pro/ambassadors/ (stranica je samo na engleskom jeziku).