Kronike velikih zaslona: Zašto je zapravo veće uvijek bolje kada je u pitanju TV?

Kada budete kupovali svoj sljedeći televizor, trebali biste biti sigurni da ćete dugoročno biti zadovoljni svojom kupnjom, a kupcima je veličina zaslona najvažniji razlog za kupnju novog TV uređaja

Sasmung petak, 28. srpnja 2023. u 13:46

Živimo u doba nevjerojatnog sadržaja koji nas čeka na dohvat ruke – od streaming usluga do kinematografskih video igara, nikada nije bilo više razloga da taj sadržaj doživite na TV-u s velikim zaslonom. Uzimajući u obzir da će većina televizora trajati od 5 do 10 godina, kada budete kupovali svoj sljedeći televizor, trebali biste biti sigurni da ćete dugoročno biti zadovoljni svojom kupnjom. Prema nedavnom istraživanju segmentacije potrošača koje je proveo Samsung, korisnici navode veličinu zaslona glavnim razlogom za kupnju novog televizora. Stručnjaci ove godine predviđaju da će se prodaja 75-inčnih i većih televizora povećati za 17 posto, dok će prodaja 8K televizora porasti za 110 posto. U nastavku pročitajte koje su točno prednosti kupnje televizora s velikim zaslonom kako bi vam odabir bio jasan kao i impresivne slike na prostranim zaslonima.

Nova razina realizma

Zašto je zapravo veći ekran i bolji? Ključ leži u ravnoteži između veličine i razlučivosti – ukupnog broja piksela koji sadrži zaslon televizora. TV ultravisoke rezolucije kao što je Samsung QLED 8K ima nevjerojatnih 33 milijuna piksela na svom zaslonu. Takva visoka razlučivost čini piksele neprimjetnima na televizoru s velikim zaslonom – omogućujući da doslovno uronite u sadržaj na ekranu, uz veću i realističniju sliku. Imajući ovo na umu, lako je vidjeti zašto korisnici dosljedno ocjenjuju veličinu zaslona kao jedan od najvažnijih čimbenika koji utječu na njihove odluke o kupnji televizora, baš kao što je lako vidjeti kako veliki zaslon visoke razlučivosti omogućuje sve, od gledanja filmova do igranja igara na višoj razini.

Gledanje filmova

Uživajte u iskustvu kazališta iz udobnosti svoje dnevne sobe. TV s velikim zaslonom visoke razlučivosti idealan je za uživanje u filmovima na razini detalja za koju su namijenjeni. To uključuje i 4K Ultra-HD Blu-ray filmove, kao i sadržaj sa stalno rastućeg popisa usluga streaminga. Specijalni efekti izgledaju dramatičnije, a kinematografski trenuci postaju još spektakularniji.

Gejming

Današnje konzole za video igre iznimno su moćne i sposobne podržati nevjerojatno bogat i detaljan gameplay, a povezane s TV-om velikog zaslona radnju na ekranu čine još impresivnijom. Samsung QLED televizori nude igranje na potpuno novoj razini s funkcijom Auto Game Mode, koja automatski analizira povezane uređaje za igranje i optimizira TV postavke kako bi igranje bilo što detaljnije i realističnije.

Praćenje sporta

U trenucima napetih utakmica ili mečeva, TV s velikim ekranom pretvara vaš kauč u najpoželjnije mjesto u kući.  Mogućnost gledanja atraktivnih poteza s više detalja donosi vam osjećaj kao da ste tamo, i navijate za svoju omiljenu ekipu. Veliki ekran omogućava jasniju sliku i bolju rezoluciju te jedinstveno uživanje u svakom detalju igre. Možete vidjeti izraze lica igrača, emocije, taktičke poteze i akcije s većom preciznošću. Bilo da je riječ o vašem omiljenom timu ili međunarodnom natjecanju, veliki ekran vam pruža najbolje od sportskog uzbuđenja i zabave.

Obrazovanje i zabava

Jedan od najvećih trendova na televizorima danas je porast edukativno-zabavnih sadržaja. S toliko mnogo mladih koji se sve češće obrazuju od kuće, televizori su postali dragocjen alati koji budi njihovu znatiželju. TV s velikim zaslonom nudi veći prozor za istraživanje širokog spektra uzbudljivih tema, dok Samsung QLED televizori kao dio širokog asortimana Smart TV tvrtke nude zabavu za sve uzraste. Njihove mogućnosti su brojne; od pregledavanja interneta do snimanja emisija, jednostavno i praktično, a imaju i intuitivni univerzalni vodič koji korisnicima nudi prilagođene preporuke na temelju njihove povijesti gledanja.


Praktični savjeti za pametnu kupnju

Ako razmišljate o kupnji Televizora s velikim zaslonom, donosimo nekoliko savjeta što učiniti prije:

  • Steknite osjećaj njegove veličine

Ako niste sigurni kako bi TV s velikim ekranom izgledao u vašem domu, evo praktične ideje: pokušajte upotrijebiti slikarsku traku kako biste nacrtali veličinu televizora koju namjeravate kupiti na svom zidu kao referencu.

  • Istražite više

Kada kupujete TV s velikim zaslonom, pobrinite se vam odabrani zaslon nudi najpotpunije moguće iskustvo, što potvrđuju i 17 years global no.1, Trusted Rewards i Tech radar nagrade koje je Samsung OLED osvojio. Samsung QLED 8K televizori kombiniraju visoku rezoluciju s vrhunskim inovacijama poput 8K Quantum procesora kako bi korisnicima ponudili vrhunsku kvalitetu slike i kućnu zabavu. Ako razmišljate o kupnji novog televizora ne propustite izvanrednu promociju koju je pripremio Samsung. Više detalja nalazi se na linku.