Moja Croatia: potpuna digitalizacija osiguranja uz dodatne uštede

Croatia osiguranje ima novu mobilnu aplikaciju koja će biti od koristi svim njihovim osiguranicima. Osim što na jednom mjestu objedinjuje digitalne usluge, omogućava i značajne uštede na uslugama partnera

Bug.hr ponedjeljak, 13. srpnja 2020. u 17:15

Početkom mjeseca Croatia osiguranje lansiralo je svoju novu mobilnu aplikaciju, Moja Croatia, u kojoj objedinjava većinu svojih usluga koje pruža osiguranicima, i daje im sasvim jedno novo korisničko iskustvo kad je riječ o osiguravateljnoj industriji u Hrvatskoj. Aplikaciju Moja Croatia moguće je preuzeti za Android uređaje na Google Playu te za iOS uređaje na App Storeu.

Nakon preuzimanja na nju se potrebno prijaviti vlastitom adresom elektroničke pošte, te je povezati s imenom i prezimenom te OIB-om. Ako ste otprije Croatijin klijent, sve što trebate učiniti za prijavu jest mobitelom snimiti osobnu iskaznicu. Korištenjem tehnologije temeljene na računalnom vidu i umjetnoj inteligenciji domaće kompanije Microblink, kratkim skeniranjem vaše osobne iskaznice, bez ispunjavanja ikakvih dodatnih formulara, spremni ste za digitalno zadovoljenje svih svojih potreba kad je riječ o osiguranjima.

Registracija u tri koraka
Registracija u tri koraka

Osnovne funkcije

Jednom prijavljeni, na početnom zaslonu aplikacije dobit ćete pregled svih dostupnih usluga u Croatia osiguranju. Imate li, primjerice, ugovoreno zdravstveno osiguranje, dodirom na virtualnu karticu istoga dobit ćete sve bitne podatke o polici na jednom mjestu: broj police, datum početka i kraja osiguranja, ugovorenu premiju, te eventualno i trenutačno stanje duga, tako da ne morate brinuti o tome što ste, i jeste li, platili na vrijeme.

S početnog ekrana lako se skoči i na pregled svih plaćenih i neplaćenih računa za osiguranja, poruke o isteku polica ili obavijesti o pogodnostima, dok u izborniku dostupnom u donjem desnom uglu ekrana uvijek možete do postavki, Croatijinih kontakata, lokacija poslovnica, i svih osnovnih funkcija aplikacije.

Sve što trebate u vezi dopunskog zdravstvenog je pri ruci
Sve što trebate u vezi dopunskog zdravstvenog je pri ruci

Ušteda vremena i novca

Samo jednim dodirom na ekranu, unutar sekcije dopunskog zdravstvenog osiguranja, moći ćete pokrenuti prijavu štete u slučaju da trebate zatražiti novčanu naknadu za istu. Na ovom ekranu nešto niže pronaći ćete i tipku za digitalno naručivanje na pregled u Croatia Poliklinikama. To će vam uštedjeti vrijeme, jer nećete morati tražiti klinike i "offline" se naručivati telefonom, ali i novac – naime, u poliklinikama koje ovako rezervirate ćete ostvariti i popust od 20% za sve usluge koje osiguranje ne pokriva (popust se odnosi na usluge u Croatia Poliklinikama, izuzev usluga estetske medicine i usluga koje odrađuju vanjski suradnici).

Slične funkcionalnosti susrećemo i u sekciji Osiguranje autoodgovornosti. Pregled police sa svim detaljima o njezinom trajanju i premiji, kao i tipka za prijavu štete na automobilu, nalaze se na istom ekranu. Približavanjem termina isteka osiguranja u aplikaciji Moja Croatia dobit ćete i notifikaciju – pa oni zaboravni među vama neće više moći doći u situaciju da se voze neosiguranim automobilom i tako počine skup prometni prekršaj.

Za svaki slučaj: prijava štete i praćenje statusa prijave, sve preko mobitela
Za svaki slučaj: prijava štete i praćenje statusa prijave, sve preko mobitela

Obnavljanje police i njezino plaćanje – treba li uopće napominjati – dostupno je kroz mobilnu aplikaciju, i bez odlaska u ured Croatia osiguranja. Zatraži li vas netko, pak, policu auto osiguranja u .pdf formatu, i nju ćete iz aplikacije jednim klikom moći preuzeti na mobitel.

Dodatne pogodnosti i popusti

Odjeljak za zaboravne
Odjeljak za zaboravne

Posebna sekcija aplikacije Moja Croatia, označena znakom "%" u izborniku uz donji rub zaslona, donosi popis dodatnih benefita koje kao klijent Croatia osiguranja ostvarujete – Dobra prilika. Zaista brojne pogodnosti i popusti iz ovog programa mogu se iskoristiti na preko 500 prodajnih mjesta Croatijinih partnera u cijeloj Hrvatskoj.

Spomenimo neke od najzanimljivijih ušteda koje uz Moju Croatiju možete ostvariti. Vozačima će od koristi svakako biti popust na gorivo na Croduxovim benzinskim postajama (0,30 kn po litri, do 400 kuna godišnje – dakle cijeli jedan rezervoar!). Tu su i, primjerice, 200 kuna popusta na uređaje u Hrvatskom Telekomu, kao i posebne ponude za popuste na usluge brojnih auto servisa iz cijele zemlje. S vremena na vrijeme zainteresirat će vas i mjesečne akcije partnera koje uvijek vrijedi provjeriti, a istaknute su u samom vrhu sekcije Dobra prilika.

U svakom slučaju, bilo da ste već klijent Croatia osiguranja, ili to namjeravate postati, Moja Croatia trebala bi biti obavezni dodatak vašem mobilnom telefonu. Jednako kao što na njemu sigurno imate aplikaciju svojeg telekom operatera ili banke, red je da, gdje god da putujete, pri ruci nosite i novu aplikaciju Croatia osiguranja – i tako već sada zakoračite u insurtech eru, u kojoj i svojim osiguranjem možete upravljati preko mobitela.