Originalni ili zamjenski toner - što odabrati?

Nude li originalni toneri kvalitetniji ispis od zamjenskih? Zašto postoji tako velika razlika u cijeni? Na što treba paziti prilikom odabira? Tvoj-toner.com donosi detaljne odgovore na pitanja koja muče većinu korisnika

Tvoj-toner.com srijeda, 24. veljače 2021. u 12:00

Odmah u naslovu smo krenuli s “velikim” pitanjem. Prilikom kupnje tonera većina korisnika misli: “Originalni toner je skup, a zamjenski toner oštetit će moj pisač” - kako se odlučiti onda koji toner kupiti? Postoji zapravo puno veći opseg znanja od toga što je sročeno u ovoj rečenici. Naime, navest ćemo nekoliko ključnih razlika kako bi pronašli najbolji toner za svoj pisač.

U čemu je razlika, što je isplativije i gdje kupiti osim tonera za laserske printere i svu ostalu uredsku i IT opremu? Odgovor slijedi...
 

Sve što trebate ukratko znati o originalnim i zamjenskim tonerima

Originalne tonere proizvodi isti proizvođač čiji model printera imate. Zamjenske tonere proizvela je druga tvrtka, ali imaju gotovo istu kvalitetu, trajnost i čak jednak kapacitet koji mogu ispisati poput originalnih. Može se reći da je u zamjenske tonere uloženo znanje, vrijeme i novac kako bi bili što sličniji prikaz originalnom toneru, ali po puno prihvatljivijoj cijeni.

Zamjenski toneri gotovo da su pouzdani kao i originalni toneri, a sve dok kupujete od renomiranog dobavljača, kao što je Tvoj toner, oni su prvi način uštede novca, bez utjecaja na kvalitetu ispisa ili performanse vašeg uređaja. Veliki izbor zamjenskih tonera stvarno daje mogućnost lake i jednostavne odluke za njegovu kupnju, a odlična cijena je dodatni benefit koji osvaja s gotovo istom kvalitetom ispisa.

Zašto postoji tako velika razlika u cijeni?

Originalni toneri profit su proizvođača. Uz troškove istraživanja i razvoja, proizvođači moraju napraviti povrat svojeg novca, što dovodi do većih ulaznih cijena. Zamjenski proizvodi nemaju takve troškove, tako da mogu masovno proizvoditi po puno nižim cijenama.

Budite oprezni, nije teško pronaći zamjenske tonere po niskim cijenama, zato uvijek pazite da kupujete samo na provjerenim web stranicama s pravilima povrata i jamstvima.
 

Postoji li razlika u kvaliteti ispisa?

Kratki je odgovor “NE”, iako nitko ne može potvrditi da će uvijek biti 100% ista kvaliteta. S formulacijom tinte nevjerojatno blizu izvornog spremnika, često ćete vidjeti jednako dobru reprodukciju boja, točnost ispisa i jednostavnost upotrebe, a sve po povoljnijoj cijeni.

Zamjenski toneri uštedjet će vam ogroman novac. Oni obično sadrže više tinte nego originali, po nižoj cijeni, pa vam troškovi znatno padaju.

Vaša glavna briga je sušenje tinte i blokiranje glava za ispis. Kako pravilno očistiti glavu pisača možete pročitati na našim stranicama, ali ako ispisujete manje od jednom u nekoliko mjeseci, držite se originalnih tonera.
 

Nastavak na prošlo pitanje je - što printate?

Praksa ispisa je pokazala da vrlo rijetko i to kod color tonera može doći do malog gubitka kvalitete što ovisi i o specifičnim modelima, međutim kod crno bijelih uopće ne postoje razlike. Kod printanja teksta zamjenski toneri savršeno printaju tekst s briljantno oštrim ispisom.

Prilikom printanja fotografija originalni toneri s originalnim foto papirom uvijek će vam pružiti najbolje rezultate jer su dizajnirani zajedno za rad. Međutim, i zamjenski toneri su sjajni za ispis fotografija, a uočavanje razlike gotovo je nemoguće za većinu ispisa.

Printanje profesionalnih fotografija uvelike smanjuje vijek trajanja zamjenskog tonera u odnosu na original. U takvim slučajevima preporuka je svakako ići u smjeru traženja odgovarajućeg originalnog tonera. U velikom izboru tonera odaberite zamjenske tonere poznatih brendova kao što su HP, Canon, Samsung, Epson, Lexmark, itd.

Ponuda se sastoji od zamjenskih tonera visoke kvalitete koji zadovoljavaju sve standarde originalnih tonera. Svi toneri posjeduju i ISO 9001 / ISO9001:2008 / ISO14001:2004 / STMC / RoHS / REACH / CE certifikate.

Ostala ponuda Tvoj toner web shopa

Osim ponude originalnih i zamjenskih tonera u web shop ponudi Tvoj toner pronađite originalne i zamjenske tinte za inkjet printere brojnih proizvođača.

Osim toga, pronađite ponudu printera i IT opreme koja će vam uvelike pomoći u vašem poslovanju, pogotovo ako svakodnevno radite s fotokopirnim uređajima i skenerima. Ono što je sve popularnije u današnje vrijeme je i izvođenje velikog broja prezentacija pa sukladno tome možete pronaći i komplete za prezentaciju.

Uredski materijal dio je svakog dobro opremljenog ureda. Kako bi i u vašem uredu uvijek bila harmonija i urednost potražite potrošni materijal, informatički pribor, pisaći i crtaći pribor te pribor za arhiviranje koji će učiniti vaše svakodnevno poslovanje puno ugodnijim i jednostavnijim.

Ako ste i dalje u strahu od kupnje zamjenskog tonera, u idućoj narudžbi pokušajte kupiti original i zamjenski toner. Ako ne ispuni vaša očekivanja, na raspolaganju vam je novi originalni toner te nas možete kontaktirati u vezi vraćanja zamjenskog tonera putem e-mail adrese info@opticus-it.hr ili telefona 01 2450 960, a ako vas impresionira (kao i nas svaki puta) sjednite i uživajte u uštedi, a kvalitetnom ispisu. To vam želi cijeli Tvoj toner tim. 

Također, s našim stalnim klijentima i kupcima dogovaramo posebnu rabat politiku kao i uvjete oko plaćanja, popusta ili dostave. Dostava je besplatna na području grada Zagreba, a za ostale dijelove Hrvatske besplatna je za iznose veće od 300 kuna.

Sva ponuda je dostupna i u fizičkoj trgovini u Savica Šanci 145, Zagreb.