Pametni telefoni spremni za životne izazove

Mobiteli su postali sastavni dio života, a vivo se konstantno vraća u svoje odjele istraživanje i razvoja kako bi korisnicima olakšao svakodnevnicu

Bug.hr četvrtak, 30. lipnja 2022. u 14:06

Ovaj netipični brend pametnih telefona zauzima beskompromisan pristup kvaliteti i testiranju svojih proizvoda. Kvaliteta nisu samo detalji koje kupci mogu vidjeti i osjetiti - već je i iznimna pažnja prema detaljima, dizajnu, izradi i pedantnom testiranju u svakoj fazi razvoja proizvoda koja osigurava da su vivo pametni telefoni robusni i pouzdani suputnici koji su spremni preuzeti sve što život može baciti.

Temeljito fizičko testiranje

Kao što je već poznato, vivo ima deset centara za istraživanje i razvoj u svijetu te u njima, tim stručnjaka provodi brojna istraživanja na svojim proizvodima. Jedan od mnogih tipova istraživanja su opsežni testovi pada. Ta istraživanja se provode tako da se ispušta pametni telefoni više od stotinu puta na tvrdu površinu s više od jednog metra i najmanje 26 različitih kutova. Telefone se stišće i pritišće preko 1000 puta posebnim strojevima koji repliciraju naprezanja stražnjeg džepa traperica odrasle osobe. Provodi se i snažan test zaokreta tako da se slušalicu stisne na vrhu i dnu te uvija do 500 puta silom od oko 2 N.m okretnog momenta. Također, simuliraju se udarci testovima tlaka u jednoj točki robotskim prešama koje postavljaju desetke kilograma sile na mala područja ili pomoću čeličnih kugličnih ležajeva koji se više puta spuštaju na površinu telefona. Što je, na primjer, s neravnom vožnjom brdskim biciklom? Sati testiranja protresanja osiguravaju da vivo pametni telefoni pružaju stabilne i pouzdane performanse u ekstremnim uvjetima.

Repliciranje dnevne uporabe

Pametni telefon je postao sastavni dio naših života te ide s nama praktički svugdje. Kako bi bili što bolji životni suputnici, pametni telefoni se iznova i iznova testiraju namjenskim robotskim ispitnim sustavima koji simuliraju trošenje stvarnog svijeta: Prekidač za uključivanje pritisnut je preko 1500.000 puta, tipka za glasnoću 70.000, senzor otiska prsta 500.000, kabel je priključen i isključen oko 10.000 puta. Iako zvuči nepotrebno, čak se i ležerni čin bacanja telefona na krevet ili kauč simulira kroz više od 40.000 testova bacanja. vivo X Fold testirao je TUV Rheinland, na način da je 300.000 puta otklopio i zaklopio telefon. Ako uzmemo u obzir da će prosječan korisnik preklopivog telefona otvoriti i zatvoriti uređaj 80 puta dnevno, X Fold može izdržati i 10 godina korištenja Telefoni se podvrgavaju doista brutalnom fizičkom režimu, od sati spreja za slanu vodu do gotovo jednog dana na pari u uvjetima sličnim sauni. Također su brzo zamrznuti do -40 °C i pečeni na 75 °C.

Nije bitno samo ono iznutra nego i ono izvana, pa tako vivo stručnjaci ne testiraju samo  fizičke karakteristike pametnih telefona jer moraju pružiti izvrsnost i pouzdanost kroz svoje značajke i softver. Svaki novi model podnosi se testovima RF antene kako bi se osigurala kvaliteta signala, testovi kamere, testovi igara i postupci testiranja kako bi se osigurale duge i stabilne performanse.

Korisnici su na prvom mjestu

Neprestano se razmišlja o korisnicima i što im doista treba te se provode detaljna istraživanja tržišta i konstantno se vraća u odjele istraživanje i razvoja u kojima radi 12.000 ljudi, točnije 75% ukupnog broja zaposlenika u svijetu. Svakodnevno rade na tome kako poboljšati i unaprijediti sljedeću generaciju uređaja i usluga i ponuditi kupcima smisleno rješenje, što se vidi iz raznih istraživanja i testova koji se provode. Trenutno je u izgradnji je i nova središnjica istraživanja i razvoja tvrtke u Dongguanu, koja će biti u funkciji od 2025., a služit će kao vivo “super mozak” za zamišljanje budućih proizvoda tvrtke. Taj će se novi istraživačko-razvojni kampus protezati na čak 650.000 četvornih metara, smještenih na površini 224 hektara, a uključivat će i korporativno sveučilište, izložbene paviljone i mnoštvo drugih sadržaja. Sva ta predanost kupcima i proizvodima je razlog zašto su zavrijedili povjerenje više od 400 milijuna kupaca diljem svijeta.

Više informacija saznajte na linku: https://www.vivo.com/hr

📢 Besplatna dostava

LOGITECH G502

Stigli su novi članovi legendarne G502 obitelji!

699kn 92,77 € Kupi

📢 Za odvažne!

ROG gaming laptopi

Serija laptopa za najbolji gaming doživljaj. Pretvara svaku igru u realistično iskustvo.

11999 kn 1.592,54 € Kupi


JBL Stage akcija!

JBL

Pronađi JBL Stage seriju zvučnika po sniženim cijenama.

Kupi

3 - smjerni podni zvučnici

ACOUSTIC ENERGY AE320

35Hz – 30kHz, 90dB, 116dB, 200W, 8 ohma, 28 mm aluminijski visokotonac, za srednje do velike prostorije.

10.998 kn 1.459,69 € 14.100 kn Kupi

TWS party zvučnik

SHARP PS-919BK

14 sati reprodukcije, višebojni svjetlosni show s različitim načinima rada, 130W RMS, Bluetooth, IPX5.

899 kn 119,32 € Kupi