Samsung OLED TV za 2023. godinu - Stigli novi, svjetliji OLED modeli Samsung S95C i S90C

QD OLED televizori kombiniraju prednosti živopisnih boja tehnologije Quantum Dot s apsolutnim prikazom crne i ogromnim kontrastom OLED panela. Nova generacija modela Samsung OLED donosi i napredne audiosustave te brojne druge napredne tehnologije

PROMO utorak, 28. ožujka 2023. u 06:00

Nakon uspješnog predstavljanja modela Samsung S95B u 2022. godini, proizvođač je za ovu godinu na tržištu predstavio dva modela. Apsolutni high end S95C i također uređaj visokih performansi u modelu S90C. Oba televizora dolaze u dijagonalama od 55, 65 te 77 inča.

Kada tražite centar medijske sobe

Dugo godina zamjerke OLED tehnologiji bile su na nedovoljnoj svjetlini, čime su se pomalo anulirale kvalitete takvih panela. Samsung je mogućnost OLED zaslona koji može upaliti i ugasiti svaki pojedini piksel, i tako pružiti apsolutnu crnu, pojačao tehnologijom Quantum Dot, pri čemu nanočestice omogućuju 30% veću svjetlinu i pridonose živahnijem prikazu boja. Za procesiranje slike s visokom svjetlinom brine se Neuronski Quantum 4K procesor, i sada u jednom paketu možete dobiti televizor iznimnog kontrasta, odličnog prikaza boja, a u isto vrijeme sada stiže s visokom svjetlinom.

To sve znači da Samsung S95C i S90C imaju ponajbolje preduvjete za prikaz HDR sadržaja te kako smještaj televizora ne mora više strahovati od prozora i kontrastnih uvjeta svjetla u prostoriji. Oznaka Quantum HDR OLED+ otkriva da su veća svjetlina i bogatiji kontrast omogućeni na razini svakog piksela, a da se radi o visokoj razini kvalitete, kad je o kvaliteti boje riječ, potvrđuje i Pantoneov certifikat za autentičnost boja, koji je industrijski lider za boje.

Kad je o procesiranju slike riječ, Samsung je ugradio opciju Real Depth Enhancer, koja prikazuje dubinsku percepciju na isti način kao ljudsko oko.

Kako je gaming značajan dio zabave velikog broja korisnika, Samsung OLED TV za gamere je ponudio tehnologiju Motion Xcelerator Turbo Pro, koja se brine za procesiranje pokreta u akcijskim scenama i omogućuje da ostanete kompetitivni u natjecateljskim igrama, u kojima je svaki frame bitan. Oba modela podržavaju i FreeSync Premium Pro za sliku bez trešnje i trganja te za igranje u HDR-u uz nisku latenciju.

Premium opcije modela Samsung S95C

Najjači QD OLED iz novog lineupa dolazi s dodatkom One Connect Box, koji omogućuje minimalistički dizajn televizora. Infinity One Design očituje se u tome da je Samsung S95C iznimno tanak zbog OLED tehnologije bez pozadinskog osvjetljenja, a sav hardver za procesiranje i sučelja smješteni su u One Connect Box. Za bolje audioiskustvo flagship Samsung OLED TV ima OTS+ zvuk, odnosno uređaj dolazi sa 70 W izlazne snage i sustavom zvučnika 4.2.2. Podržana je i tehnologija Q-Symphony pa možete povezati soundbar koji će sa zvučnicima televizora raditi u simbiozi. Zvučni setup doći će do izražaja i zbog podrške za standard Dolby Atmos, pa će medijska soba, uz kvalitetan prikaz slike, imati i prateću zvučnu kulisu.

Što donosi Samsung S90C

Osim što nema One Connect Box, već ima standardni oblik televizora, i S90C također ima tanak dizajn, koji iz profila podsjeća na lasersku zraku, pa se stoga i zove LaserSlim. Oba modela iz serije Samsung OLED TV imaju visoku svjetlinu, pri čemu Samsung S95C još malo odskače. Kod S90C prisutan je OTS Lite, pa je on opremljen s 40 W snage i sustavom zvučnika 2.1, i također podržava audiostandard Dolby Atmos.

Procesiranje slike, prošireno polje dubine i certificirani prikaz boja te napredne gaming značajke, prisutne su i kod modela Samsung S90C, koji također podržava Motion Xcelerator Turbo Pro za bolji prikaz u brzim scenama, te procesiranje slike obavlja 4K procesorom Quantum Nerual.

Oba Samsungova OLED TV modela za 2023. godinu mogu postati ishodišni dio dnevne sobe s velikim, 77-inčnim ekranom, naprednim audiosustavom, bez potrebe za vanjskim zvučnicima, te OLED panelom, koji u simbiozi s tehnologijom Quantum Dot donosi duboke crne, visoki kontrast, vjeran prikaz boja i zamjetno višu svjetlinu.

Bug 365 travanj 2023.