Acer predstavio liniju oklopljenih prijenosnika i tableta te proširio gaming ponudu

Acer je predstavio liniju posebno zaštićenih tablet uređaja i prijenosnih računala namijenjenih prije svega za rad u otežanim uvjetima i na terenu, kao i cijeli niz desktopa i prijenosnika za igru

Sandro Vrbanus srijeda, 24. lipnja 2020. u 18:20

Acer je na događaju next@acer predstavio svoju novu liniju robusno izrađenih prijenosnika i tableta, nazvanu Enduro. Ovi izdržljivi uređaji zamišljeni su da odgovore na potrebe profesionalaca koji s njima rade u teškim uvjetima, kao što su radnici u proizvodnji ili na terenu, te spasioci i svi ostali koji se susreću s izazovnim okruženjima za svoje uređaje.

Acer Enduro N7

Prijenosnik Enduro N7 računalo je oklopljeno materijalima otpornima na udarce, prašinu i vodu (IP65), a zamišljen je kao uređaj koji će biti moguće ispustiti na tvrde podove bez da pretrpi oštećenje. Osim na mehanička oštećenja Enduro N7 otporan je i na ekstremne temperature, a njegov 14-inčni zaslon svjetline 700 nita osigurava dobru vidljivost u svim uvjetima. N7 će se isporučivati s dvije baterije koje je moguće zamijeniti za vrijeme rada.

Enduro N7
Enduro N7

Ispod haube donosi četverojezgreni Intelov i5 procesor 8. generacije, kao i softversku zaštitu u vidu Trusted Platform Module 2.0 sustava.

Acer Enduro N3

Varijanta N3 rezervirana je za nešto fleksibilniji rad, manja je i mobilnija, teži manje od 2 kilograma dok kućište na najdebljem dijelu mjeri manje od 25 milimetara. Uglovi su ojačani i pružaju zaštitu prilikom padova, uređaj je zaštićen od vode i prašine (IP53), a ekran je prekriven Corningovim Gorilla Glassom.

Enduro N3
Enduro N3

U unutrašnjosti se krije Intelov i7 procesor 10. generacije, NVMe SSD, Nvidijin zasebni grafički podsustav GeForce MX230, te 32 GB radne memorije. Ovaj model jedini je za koji već znamo kada stiže na tržište – bit će to sljedećeg mjeseca, po cijeni od 999 eura.

Acer Enduro T5 i T1

Acerovi novi oklopljeni tableti donose 10-inčni ekran i rade na Windowsima, a njihovi ekrani prilagođeni su za rad s rukavicama. Model T5 nudi mogućnost povezivanja s osobnom zaštitnom opremom, pa je za očekivati da će biti od koristi onima koji rade u zaista najizazovnijim uvjetima. Inačica T1 mobilnija je i lakša, a moguće ju je nabaviti i s 8-inčim ekranom i Android OS-om.

Širenje linije Predator

Osim navedenih uređaja, Acer je proširio i liniju gaming opreme Predator. Predstavili su Predator X25, monitor dijagonale 24,5 inča i s frekvencijom osvježavanja 360 Hz koji podržava tehnlogiju NVIDIA G-SYNC.

Predator X25
Predator X25

Tu je i nova serija monitora oznake Predator XB3 koja dolazi u dijagonalma od 24,5 ili 31,5 inča. Acer je dodatno prikazao i novog gaming miša (Predator Cestus 350 s cijnom od 99 eura), kao i gamerske konfiguracije Orion 9000, Orion 3000 i Nitro 50.

Cijene novih monitora bit će od 439 eura na više, konfiguracije će koštati 2,799 (Orion 9000), 899 (Orion 3000) i 799 eura (Nitro 50). Svi ovi proizvodi očekuju se na europskom tržištu tijekom 3. kvartala.

Gamerski prijenosnici

Uz sve ove novitete, iz Acera su istodobno najavili i novu liniju gamerskih prijenosnika Predator Helios. Helios 700 trebao bi biti model koji će moći zamijeniti stolno računalo za igranje, uz najvše performanse i napredne materijale koji odvode toplinu, koštat će 2,699 eura. Osim ovog vrha ponude Acer će u prodaju pustiti i Predator Helios 300 po cijeni od 1.299 eura koji će balansirati između visokih performansi i prihvatljivije cijene.

Ponudu će upotpuniti i Predator Triton 300, laptop za igru i stvaranje multimedije, kao i Nitro 7, ultra prijenosno gaming računalo visokih performansi. Cijene ovih modela bit će 1.399 odnosno 1.299 eura, a početak prodaje je u srpnju.