Lenovo predstavio sigurno ThinkCentre M90a AIO računalo

Tvrtka Lenovo najavila je novo all-in-one računalo ThinkCentre M90a AIO koje se ističe po nekim sigurnosnim značajkama kao što je PrivacyGuard, ThinkShutter i dTPM 2.0 čip

Matija Pavlić ponedjeljak, 6. siječnja 2020. u 15:15

Lenovo je najavio svoje novo all-in-one PC računalo ThinkCentre M90a AIO koje se ističe po svojim sigurnosnim značajkama čiji je cilj zaštita privatnosti korisnika.

Računalo dolazi s ugrađenom PrivacyGuard tehnologijom koja štiti privatne podatke korisnika od znatiželjnih očiju. Korisnik se upozorava ako je računalo detektiralo nekog tko mu viri iznad ramena, a prisutno je i automatsko Blur Screen zamućivanje zaslona kada se korisnik udalji od računala (tehnologija bazirana IR senzorima). Sigurnost koju računalo nudi korisnicima zaokružena je ThinkShutter kamerom (kamera s pokrovom kada se ne koristi), senzorom otisaka prstiju i dTPM 2.0 čipom.

Što se tiče ostalih značajki prisutan je 23,8-inčni FHD zaslon, Intelov Core U i7 procesor desete generacije s Intelovom vPro tehnologijom, AMD-ov Radeon 625 GPU s 2 GB GDDR5 VRAM-om, do 32 GB DDR4 RAM-a (dva utora) te pohrana podataka koja se sastoji od 2,5-inčnog mehaničkog diska s maksimalnim kapacitetom od 2 TB, OPAL M.2 SSD-om s maksimalnim kapacitetom od 1 TB te DVD čitačem.

Od priključaka dostupna su dva USB 3.1 Gen. 2 Type-C priključka, četiri USB 3.1 Gen. 1 Type-A priključka, jedan USB 3.1 Gen. 1 Type-C priključak, 3-u-1 čitač memorijskih kartica, jedan DisplayPort priključak za spajanje drugog monitora, Ethernet priključak te Wi-Fi 6.

ThinkCentre M90a AIO na tržište stiže tijekom ljeta s cijenom od 1099 američkih dolara.