Mionix Castor - Miš iz prošlosti

Tvrtka Mionix svom je novom mišu odabrala ime Castor. To ime nosio je jedan od velikana grčke mitologije, no to ne znači da je miš sposoban za jednako velika djela

Daniel Lučić petak, 24. studenog 2017. u 19:00
SPECIFIKACIJE
Tip senzora Optički, PMW 3310 (5.000 DPI)
Broj tipki 6
Masa 93 g (bez kabela)
Kabel 1,8 m (opleteni)
Jamstvo 2 godine

Premda Castor ne možemo nazvati lošim mišem, Mionix nastavlja robovati lošem softveru i zastarjeloj tehnologiji.

Castor je nesimetričan miš prilagođen dešnjacima koji koriste palm grip, no može ga se koristiti tako da ga držite vršcima prstiju. Mionix je oduvijek mnogo truda ulagao u dizajniranje kućišta koje je i ovaj put iznimno udobno i dlanovi na njega padaju potpuno prirodno. Suptilne udubine na desnoj strani i gumirani grip na lijevoj osiguravaju čvrsto “sidrenje” miša u šaci, što za posljedicu ima pouzdanost za vrijeme igre. Na kućištu miša pored osnovnih tipki nalaze se dvije bočne i jedna smještena ispod kotačića, što je dovoljno većini igrača FPS-ova, koje Mionix ovim mišem cilja.

Iznimna ergonomija oduvijek je bila odlika Mionixovih miševa, a Castor nije iznimka
Iznimna ergonomija oduvijek je bila odlika Mionixovih miševa, a Castor nije iznimka

Svakoj tipki na mišu moguće je dodijeliti željenu funkciju, no pretpostavljamo da ćete htjeti mijenjati samo funkcije bočnih tipki, koje su odlično smještene i lako ih je koristiti. Mionixov softver, osim programiranja tipki, nudi mogućnost podešavanja osvjetljenja i definiranja korisničkih profila. Njih je, nažalost, moguće mijenjati samo ručno, i nije ih moguće povezati s određenom aplikacijom, što od gejmerskih miševa danas očekujemo.

Osim tehnologije, čak i boja Castora djeluje kao produkt nekih prošlih vremena - barem ako ga nabavite u ovoj varijanti
Osim tehnologije, čak i boja Castora djeluje kao produkt nekih prošlih vremena - barem ako ga nabavite u ovoj varijanti

U unutrašnjosti Castora nalazi se optički senzor PMW 3310, maksimalne razlučivosti od 5.000 DPI. Radi se o kvalitetnom i prokušanom senzoru, koji se dobro ponaša na svim podlogama, osim onim sjajnim, no ne možemo se oteti dojmu kako je njegovo vrijeme prošlo. Iako će malo koga razočarati, lošiji je od senzora koji se u posljednje vrijeme mogu pronaći u miševima usporedive cijene. Upravo zbog toga Castor djeluje kao produkt nekih prošlih vremena.

Mionix Castor

  • Ergonomija
  • Vremešna tehnologija
  • Softver
Performanse 8
Ergonomija 10
Tipke 8
Isplativost 4
UKUPNI DOJAM 6
Cijena 70 € Prikaži sve cijene Ustupio: Mionix