Sharp GX-BT280 - Malen i povoljan

Sharp ovim Bluetooth zvučnikom očito kopira JBL-ov popularni Flip 4, no za njega traži manje novca

Aron Paulić petak, 21. veljače 2020. u 06:00
SPECIFIKACIJE
Forma/Izvedba Bluetooth zvučnik
Platforme Android, iOS
Ulazi Bluetooth 4.2, AUX 3,5 mm
Jamstvo 2 godine

Ako smo za Sharpov Bluetooth zvučnik GX-BT480 napisali kako je nalik JBL Xtremeu, tada za GX-BT280 možemo reći samo da je čisti blizanac JBL-ovog modela Flip 4. Čak ima i pasivne basove sa strane, koji mu daju ozbiljan izgled, zahvaljujući metaliziranoj membrani i Sharpovom logou. Moguće ga je nabaviti u nekoliko standardnih boja – crvenoj, plavoj i crnoj.

Cilindričan oblik zgodan je za nošenje te se može objesiti zahvaljujući priloženoj vezici. Cijela izvedba je u IP56 klasi, baš kao i veći GX-BT480. To znači da su zvučnici “splashproof”, odnosno mogu podnijeti zalijevanje i poprilično zaprašivanje, ali nisu IP7 certificirani kao JBL Flip 4, koji doslovno može biti potopljen u vodu. Ako mislite da vam to nikad ne treba, autor ovih redaka već je vidio male Bluetooth zvučnike u kadi, moru i jestivom ulju, od kojih su se neki uspješno oporavili. Naravno, onaj “iz ulja” – nije.

Metalizirani bokovi zvučniku daju ozbiljan, gotovo profesionalan izgled
Metalizirani bokovi zvučniku daju ozbiljan, gotovo profesionalan izgled

GX-BT280 ima solidnu glasnoću, ali nešto manje definiran zvuk nego Flip 4. Naravno, za ovu klasu zvučnika visoka kvaliteta zvuka i nije odlučujuća, već više pozornosti treba posvetiti trajanju baterije i praktičnosti, a po tome je ovaj Sharp sasvim zadovoljavajući.

Napomenimo još da oba testirana Sharpa imaju mogućnost glasovne kontrole pomoću Siri ili Googleova glasovnog asistenta, te da mogu služiti i kao speakerphone. Pri tome nam je veći model te zadatke odradio besprijekorno, a kod manjeg smo morali biti bliže zvučniku – očito je ugrađen nešto slabiji mikrofon.

Kao i kod većeg modela, i ovdje je glavni adut naspram konkurencije – cijena. GX-BT280 stotinjak je kuna jeftiniji od JBL-ovog Flipa 4, te tristo kuna jeftiniji od Flipa 5. Ako vam je i ovaj zvučnik preskup, Sharp ima i najmanji model u seriji, GX-BT180.

Sharp GX-BT280

  • Praktičnost
  • Cijena
  • Trajanje baterije
  • Nema IP7 certifikat
  • Nema mogućnost ulančavanja
Izrada 7
Zvuk 7
Baterija 9
UKUPNI DOJAM 7
Cijena 699 kn Prikaži sve cijene Ustupio: Ronis