Auto bez vozača pokušao pobjeći policiji? Samo nesporazum…

Zabavna priča iz San Francisca – autonomni Cruise taksi bez vozača zaustavljen je od strane policije zbog noćne vožnje s ugašenim svjetlima. Prema videu na Internetu – u jednom trenutku je odlučio „pobjeći“

Drago Galić utorak, 12. travnja 2022. u 16:35

San Francisco je jedan od rijetkih gradova u SAD-u i svijetu koji ima komercijalne taksi  službe koje koriste posve autonomne taksije bez vozača, pa i pričice o nevoljama iz prakse uglavnom dolaze s te adrese.

Najnovija i najzabavnija je jučerašnji „bijeg“ nakon zaustavljanja od strane policije zbog noćne vožnje s ugašenim svjetlima. Prema snimci koja je prvotno objavljena na Instagramu, Cruise taksi se uredno zaustavlja nakon signalizacije iz policijskog vozila, nakon čega policajac prilazi taksiju i čuje ga se kako govori da u njemu nema nikoga i nakon toga se vraća do svog vozila, vjerojatno da bi se posavjetovao s centralom što dalje.

Sam taksi je, pak, ovo očito shvatio kao znak da je zaustavljanje gotovo, pa je nastavio dalje, ali svega par desetaka metara do idućeg zaustavljanja, a za njime ide i policijska potjera.

Prema službenom priopćenju iz Cruisea, taksi ipak nije pokušao pobjeći, već je se isprva zaustavio čim je uočio signal s policijskog vozila, a drugo zaustavljanje je bilo na sigurnom/sigurnijem mjestu uz kolnik gdje je navodno bilo sigurnije.

Epilog svega – policija je kontaktirala kompaniju koja je uklonila uzrok nepaljenja svjetala u noćnoj vožnji, a kazna niti je napisana niti naplaćena. Sam događaj se zbio 2. ovoga, ali je tek odnedavna na Instagramu i YouTubeu dostupan video s lica mjesta.

Do sada je u SAD-u više puta policija zaustavljala autonomna vozila iz raznih razloga, najčešće zbog prespore vožnje koja je policiji uvijek sumnjiva, ali niti jednu prometnu kaznu roboti za sada nisu platili.

Za Kinu, gdje također prometuju autonomni taksiji, još nema podataka o možebitnim policijskim zaustavljanjima posve autonomnih vozila.