Asusovi overklokeri oborili tri svjetska rekorda u Beogradu

Na sajmu Gamescon koji se prošlog tjedna održao u glavnom gradu Srbije, tim HW GURUS uspio je uz pomoć Asusovog i AMD-ovog hardvera oboriti nekoliko svjetskih rekorda

Denis Arunović srijeda, 11. prosinca 2019. u 13:30

U Beogradu se prošlog tjedna po četvrti put održao Gamescon, sajam fokusiran na gaming i pop kulturu. Kako igranje i računalni hardver idu ruku pod ruku, tako je i na sajmu velik broj proizvođača hardvera i periferija demonstrirao svoje proizvode. Iz Asusa stiže vijest da je overklokerski tim HW GURUS s tvrtkinim hardverom na sajmu uspio oboriti čak tri svjetska rekorda.

Za obaranje rekorda korišten je Ryzen 7 3800X, a postignuta je najviša frekvencija na svijetu (5.913 MHz), najbolji rezultat u X265 4K benchmarku video transkodiranja te najbolji rezultat u Cinebenchu R15 (2.920 bodova, link iz nekog razloga trenutno ne radi). Svi su rezultati potvrđeni putem web stranice HWBOT.org. 

Procesor je overklokiran na Asusovoj matičnoj ploči ROG CrossHair VIII Hero WiFi, a hlađen uz pomoć tekućeg dušika s temperaturama nižim od -180 °C.

Čestitke ekipi HW GURUS na umijeću!