U Berlinu započinje IFA 2023, pet dana najvećeg sajma elektronike i digitalija na svijetu

Ovogodišnja IFA otvara vrata ovoga petka, 1. rujna, a organizatori najavljuju niz uzbudljivih iskustava za posjetitelje – od robotike, preko pametnog doma do izložbe startupa i zanimljivih keynote prezentacija

Dragan Petric četvrtak, 31. kolovoza 2023. u 23:35

IFA Berlin 2023 otvorit će svoja vrata ovoga petka, 1. rujna. Poslovni i privatni posjetitelji te šira javnost mogu očekivati cijeli niz novih iskustava, najavljuje organizator. Tehnologija i inovacije su u središtu IFA-e oduvijek, a ove godine tamo će se naći više od 2050 izlagača koji izlažu svoje najnovije proizvode i usluga iz područja potrošačke elektronike, kućanskih aparata, fitnessa, digitalnog zdravlja, igara, fotografije, mobilnosti i drugih područja. Posjetitelji će ove godine ponovno moći istraživati puno prostranstvo IFA-e, raspoređeno u 26 dvorana i 130.000 četvornih metara.

Već u petak će HONOR i Hisense održati uvodna keynote predavanja. HONOR će pružiti pogled u budućnost tehnologije sklopivih zaslona, uz nekoliko uzbudljivih najava, dok će Hisense imati zanimljivu najavu u suradnji s UEFA-om, koja će istaknuti sve dublju povezanost tvrtke s europskim potrošačima.

Nova iskustva

Ovogodišnja IFA bit će prepuna novih iskustava za posjetitelje. Sve započinje s Robotics Hubom u dvorani 20, gdje posjetitelji mogu vidjeti kako će roboti pokretani umjetnom inteligencijom uskoro postati našim suradnicima, njegovateljima ili čak prijateljima.

IFA-ino prvo Selo održivosti predstavit će zelene inovacije, pametne aplikacije, najbolje prakse održivosti i stručna predavanja. Kuća pametnog življenja posjetiteljima će pružiti osjećaj življenja u održivoj budućnosti – s tehnologijom koji je dostupna već danas. Sustavi koji upravljaju energetskom učinkovitošću kuće, omogućuju obnovljivu i održivu energiju, pohrana energije velikog kapaciteta, pametni uređaji i aplikacije koje prepoznaju svojeg korisnika – samo su neke od tehnologija koje dom mogu učiniti ugljično neutralnim već danas. Bit će tu i radionica popravljanja malenih elektroničkih uređaja.

Inovacijski centar IFA NEXT uvijek je bio omiljen među posjetiteljima, a ove se godine gotovo utrostručio veličinom, s više od 350 startupa, koji pokazuju svoje ideje i uređaje. Poznati IFA-in Sommergarten pretvoren je u IFA Outdoors, s uličnim prodavačima hrane, DJ showom, coworking prostorima ili pak tihim prostorima u kojima možete pronaći malo mira.

IFA 2023 se održava na sajamskom prostoru u Berlinu od 1. do 5. rujna.