Xiaomi dolazi na MWC, ali su se povukli Intel, Vivo i MediaTek

Proces otkazivanja sudjelovanja tvrtki na ovogodišnjem MWC-u se nastavlja, svoje sudjelovanje otkazale su tvrtke Intel, MediaTek i Vivo, a jedino je Xiaomi potvrdio svoj originalni plan sudjelovanja

Matija Pavlić srijeda, 12. veljače 2020. u 10:02

Nastavlja se proces rasipanja odnosno odustajanja od sudjelovanja na ovogodišnjem MWC-u zbog zabrinutosti oko epidemije koronavirusa.

Nakon tvrtki kao što su Amazon, LG, Sony, Nvidija i Ericsson svoje sudjelovanje na MWC-u sada su otkazale i tvrtke Intel, Vivo te MediaTek. Tvrtke ZTE i TCL otkazale su svoje velike konferencije za novinare no i dalje će biti prisutne na MWC-u.

Jedina svijetla točka što se tiče ovogodišnjeg MWC-a i za GSMA kao njegova organizatora je čini se kineska tvrtka Xiaomi koja je potvrdila svoje puno sudjelovanje na MWC-u prema originalnom planu što uključuje predstavljanje novih pametnih telefona.

Ipak tvrtka je odlučila provesti i neke posebne mjere zaštite kao što je redovita dezinfikacija izloženih uređaja, osoblje samo iz Xiaomijevih europskih ureda (provest će se karantena od 14 dana i za takvo osoblje). Jedini izuzetak od pravila su više rangirano osoblje tvrtke koje stiže i Kine, koje će ipak biti podvrgnuto posebnim mjerama opreza te će morati doći iz Kine barem 14 dana prije početka MWC-a.