Samsung krajem mjeseca predstavlja 'najmoćniji Galaxy uređaj'

Samsungov će se Unpacked događaj moći pratiti na tvrtkinoj službenoj stranici, a očekuje se predstavljanje novih Galaxy Pro prijenosnih računala s podrškom za S-Pen

Matej Markovinović četvrtak, 15. travnja 2021. u 06:00

Samsung je objavom na svom YouTube kanalu, najavio novi Galaxy Unpacked događaj koji će se održati 28. travnja u 16 sati po našem vremenu. Video zapis zapravo služi kao svojevrsni teaser za, kako navode iz Samsunga, najavu „najmoćnijeg Galaxy uređaja“.

Trenutno nije poznato o kojem bi se uređaju moglo raditi, a budući da posljednji kadar u videu, odnosno animacija „pozivnice“ za događaj nalikuje otvaranju prijenosnog računala, nagađa se da je u pitanju novi laptop.

Kako se navodi u izvješću SamMobilea, Samsung radi na novoj liniji Galaxy Book Pro laptopa koji bi trebali imati 13,3-inčne i 15,6-inčne OLED zaslone, podršku za S-Pen i nadograđene Intelove procesore. Osim toga, navodi se da će Galaxy Book Pro 360, jedan od novih modela, imati i mogućnost spajanja na 5G mrežu.

Android Authority navodi da će Samsung predstaviti Galaxy Z Fold 3 i Z Flip 2 u srpnju ove godine, pa se smatra da 28 travnja nećemo vidjeti novi mobitel u Samsungovoj ponudi. Podsjećamo da je Samsung prošlog mjeseca izrazio zabrinutost zbog nedostatka poluvodiča, pa će tvrtka vjerojatno "preskočiti" novi Galaxy Note model ove godine.