Samsung na IFA-i slavi 50 godina poslovanja i predstavlja širok spektar proizvoda

Samsung je na sajmu IFA 2019 u Berlinu predstavio širok spektar pametnih, umreženih proizvoda dizajniranih koji prate suvremeni način života

Sandro Vrbanus četvrtak, 5. rujna 2019. u 20:30

Tvrtka Samsung Electronics je na IFA 2019 sajmu obilježila 50 godina poslovanja i tom prilikom predstavila viziju poslovanja s fokusom na inovativnosti, umreženosti i budućnosti.

Najavili su tako da će QLED 8K tehnologija biti dodatno unaprjeđena uvođenjem nove linije QLED 8K televizora, dok će BESPOKE serijom hladnjaka uvesti nove inovacije na tržištu kućanskih aparata. Također, lansiranjem novih pametnih telefona – Galaxy A90 5G i Galaxy Fold 5G, proširit će se ponuda 5G uređaja.

"Od trenutka kada je prije skoro 50 godina predstavljen prvi crno-bijeli Samsung televizor, trudimo se u čitavom asortimanu kućanske elektronike i aparata, kao i mobilnih uređaja, koristiti najnovije tehnologije. Nastavit ćemo uvoditi inovacije koje će mijenjati život naših korisnika na bolje", rekao je Benjamin Braun, direktor marketinga i potpredsjednik tvrtke Samsung Europe.

QLED 8K TV od 55 inča

Prošle je godine lansiran novi Samsung QLED 8K TV i od tada je ukupna prodaja QLED televizora porasla za 200 posto. Pozitivna reakcija na QLED televizore visoke kvalitete i velikog ekrana dovela je do prodaje više od dva milijuna uređaja u prvoj polovici 2019. godine. Kako bi ova serija bila dodatno unaprjeđena, postojećim Samsung QLED uređajima od 65, 75, 82 i 85 inča, pridružit će se i verzija od 55 inča, koja će u rujnu biti dostupna diljem svijeta.

Nova varijanta nudi prednosti koje odlikuju QLED 8K TV seriju, uključujući dubinu i kvalitetu slike, 100-postotni volumen boje, kao i tehnologiju baziranu na umjetnoj inteligenciji, dok Quantum Processor 8K pronalazi sadržaj niže rezolucije i izoštrava ga, tako da dostigne 8K kvalitetu.

Galaxy A90 5G i Galaxy Fold

Samsung je dodatno ojačao svoju 5G liniju pametnih telefona lansirajući novi Galaxy A90 5G, koji će u Europi biti dostupan od listopada 2019. godine. Uporabom ovog pametnog uređaja, korisnici će moći brzo preuzimati sadržaje visoke kvalitete i dijeliti svoje videozapise u realnom vremenu. Također, imat će pred sobom 6,7 inčni FHD+ Super AMOLED Infinity-U zaslon, bateriju od 4,500mAh i kameru od 48MP. 

Samsung je također potvrdio da će od 18. rujna dugo očekivani Galaxy Fold biti dostupan u Francuskoj, Njemačkoj, Singapuru i Velikoj Britaniji, a nakon toga će uslijediti i prodaja u Sjedinjenim Američkim Državama.

Preklopni Galaxy Fold pripada potpuno novoj kategoriji mobilne tehnologije te dolazi u dvije nijanse – Cosmos Black i Space Silver. Na odabranim tržištima bit će dostupna i 5G varijanta, čime će korisnicima biti pružen i ovaj najnoviji tip povezivanja.

BESPOKE kućanski aparati

Samsung BESPOKE hladnjaci stižu i u Europu. Ovi hladnjaci osmišljeni su kao modularni uređaji i zahvaljujući širokoj ponudi dimenzija, od onih s jednim do onih s četvero vrata, lako se uklapaju u različite prostore. Za korisnike koji žele biti još efikasniji u kuhinji, Samsung je predstavio i novu, multifunkcionalnu Dual Cook Steam pećnicu.

Na IFA 2019 sajmu najavljena je još uža suradnja s kompanijom Whisk, koja razvija platformu za pametnu upotrebu hrane, kao i AirDresser uređaj za osvježavanje odjeće, Air Purifier AX9500 sistem za pročišćavanje zraka, te POWERstick Jet bežični usisivač.