Samsungovi mobiteli bi s Androidom Pie mogli dobiti podršku za proširivu internu memoriju

Čini se kako bi Samsungovi mobiteli s nadogradnjom na Android Pie mogli dobiti i podršku za proširivanje interne memorije dodavanjem memorijske kartice

Stjepan Bilić utorak, 13. studenog 2018. u 23:50

Nije tajna da Samsung priprema softversku nadogradnju kojom će Android 9.0 Pie donijeti na svoje mobitele. Dobro, ne na sve, ali barem na one novije i skuplje modele.

No, prema pisanju internetske stranice SamMobile s nadogradnjom bi mogla doći i opcija koju će zasigurno pozdraviti svi vlasnici Samsungovih mobitela, bez obzira imaju li uređaje s manje ili više internog podatkovnog prostora.

Kako navodi izvor, unutar Samsungovog firmwarea za Note9 nalazi se i opcija koja će korisnicima omogućiti da internu memoriju jednostavno povećaju dodavanjem memorijske kartice. Napominjemo kako ovdje nije riječ o standardnom povećanju podatkovnog prostora već o malčice drugačijem, naprednijem.

Naime, ako imate mobitel s recimo 64 GB interne memorije (koliko je najmanji mogući kapacitet na Galaxy S9) i njemu dodate mikroSD karticu od recimo 128 GB tada ćete imati ukupno 192 GB interne memorije. Tako će ju barem raspoznavati mobitel.

Ova opcija bi posebno bila od koristi na uređajima koji inicijalno stižu s manjom količinom interne memorije – sa 8 GB i 16 GB. Na takvim uređajima se vrlo brzo interna memorija popuni pa nije više odveć lako vršiti nadogradnju aplikacija bez da se često poseže za nekim od alata za brisanje cachea i drugih zaostalih, a nepotrebnih datoteka.

Kako sučelje ove opcije izgleda možete vidjeti u prilogu. Ipak imajte na umu kako Samsung u konačnoj inačici Androida 9.0 Pie ne mora uključiti ovu opciju te kako je ista za sada još uvijek samo tema glasina i raznih testova.Bežični HiFi zvučnici

AUDIOENGINE A2BT

Premium aktivni zvučnici sa stereo zvukom visoke vjernosti spajaju se sa vašom glazbom sa bilo koje aplikacije ili uređaja u sekundi. Vrhunski Bluetooth mini kućni glazbeni sustav savršen je za radnu površinu ili manje prostore.

1299 2289 Kupi

Prijenosni zvučnik

JBL GO 2 champagne

Prijenosni Bluetooth zvučnik za bežični streaming glazbe sa pametnog telefona ili tableta sa ugrađenom punjivom baterijom za do 5 sati reprodukcije, vodootpornim dizajnom i ugrađenim mikrofonom. Dolazi sa audio kabelom.

189 279 Kupi