Amazon navodno radi na vlastitoj cloud gaming platformi za mobilne uređaje

Prema pisanju internetske stranice The Information, Amazon planira iduće godine predstaviti platformu za cloud gaming namijenjenu pametnim mobilnim uređajima

Matija Pavlić ponedjeljak, 14. siječnja 2019. u 14:23

Amazon je među gamerima poznat kao vlasnik platforme Twitch na kojoj korisnici mogu streamati video sadržaj koji prikazuje njihove poduhvate, vodiče i drugi sadržaj pretežito vezan za igre.

Prema pisanju internetske stranice The Information, tvrtka Jeffa Bezosa čini se želi učiniti korak dalje te ojačati svoje prisustvo na tržištu gamerskog sadržaja i usluga.

Amazon navodno planira vlastitu uslugu gaminga putem clouda koja bi bila specifično namijenjena korisnicima pametnih mobilnih uređaja. Igre bi se izvodile putem Amazonove poznate AWS cloud infrastrukture, a korisnici bi te igre igrali na svojim manje snažnim uređajima kao što su pametni telefoni, tableti i pametni televizori.

Amazon je već započeo razgovor s nekim izdavačima koji bi svoje igre plasirali putem te platforme. Iduća godina je naznačena kao najraniji vremenski okvir početka rada ove platforme.