Discord zabranjuje iOS korisnicima pristup NSFW serverima

Korisnike iOS uređaja, zatekla su nova ograničenja Discorda zbog kojih se više neće moći spajati na NSFW servere

Matej Markovinović srijeda, 14. travnja 2021. u 06:00

Discord pojačava svoja ograničenja na sadržaj za odrasle s novim pravilima te zabranom pristupa iOS korisnicima na Not Safe For Work (NSFW) servere.

Prema objavi Discorda, cijeli će se serveri moći označiti NSFW oznakom, ako je njihova zajednica organizirana oko NSFW tema ili ako je većina sadržaja na serveru namijenjena korisnicima starijim od 18 godina. NSFW će oznaka biti obavezna za takve servere, a Discord će aktivno označivati one koji se sami ne „etiketiraju“.

NSFW oznaka sprečava pridruživanje osobama mlađim od 18 godina, što može biti dobra stvar, no iOS korisnici nisu zadovoljni novim ograničenjem. Naime, zabrana pristupa za iOS korisnike udovoljava Appleovim strogim pravilima oko golotinje u aplikacijama koje se mogu preuzeti na App Storeu. Tumblr je tako izbrisao pornografiju s cijele svoje platforme kako bi se uskladio Appleovim pravilima.

Korisnici koje je zateklo novo ograničenje objavljuju svoja mišljenja na Twitteru te su neki čak spremni prijeći na Android zbog ove zabrane.