Dropbox redizajnirao web sučelje i proširio svoje AI i video alate

Na Dropbox stiže nekoliko promjena između kojih osim redizajna web sučelja stiže i beta njihovog AI alata Dash, ali i rana alfa verzija novog alata za video suradnju Dropbox Studio

Tomislav Stanković četvrtak, 12. listopada 2023. u 17:27
📷 Image: Dropbox
Image: Dropbox

Prva i najuočljivija promjena u dizajnu web sučelja je nova akcijska traka koja se nalazi na vrhu sučelja kako bi ponudila brzi pristup značajkama kao što su snimanje zaslona, stvaranje mapa i učitavanje datoteka.

Osim toga, promijenjen je i prikaz ranije dodanih datoteka što bi trebalo olakšati njihovo uređivanje i dijeljenje, navode iz Dropboxa, jer je sučelje time pojednostavljeno.

Novo sučelje u ovom trenutku nije dostupno svima nego se uvodi postupno, a svim bi korisnicima trebalo biti dostupno u nadolazećim mjesecima.

Nove razine pretplate

Uz novo sučelje stižu i nove razine pretplate. Razina Essentials će biti dostupna za 22 dolara mjesečno (18 dolara ako se plaća na godišnjoj razini) dok će razina Business Plus, koji nudi dodatne značajke i više ukupne pohrane uz poboljšane sigurnosne značajke, biti dostupna za 32 dolara mjesečno (26 dolara ako se plaća na godišnjoj razini).

AI pretraživanje

Dropboxova značajka pretraživanja, Dash, koju pokreće umjetna inteligencija stigla je u otvorenu beta verziju, a najavljena je kao "Google za vaše osobne stvari".

Dash osim pretraživanja internih datoteka ima mogućnost komunikacije s drugim aplikacijama i tabovima unutar web preglednika pa će tako vrlo lako pronaći ono što tražite u alatima kao što su Google Workspace, Microsoft Outlook, Salesforce, Notion i drugi.

Za video kreatore

Dropbox Studio je predstavljen kao alat za video kreatore, a nadovezuje se na postojeće značajke Capture i Replay.

Alat kombinira značajke uređivanja, uključujući alate pokretane umjetnom inteligencijom, komentiranja i alata za objavljivanje na centraliziranoj lokaciji.

U nadolazećim tjednima odabrani korisnici moći će pristupiti alfa verziji ovog alata.