Twitch će moći zabraniti pristup korisnicima zbog uznemiravanja izvan platforme

Iz Twitcha kažu da će također suspendirati korisnike koji šalju velik broj lažnih prijava za kršenje pravila

Matej Markovinović petak, 9. travnja 2021. u 11:26

Popularna je streaming platforma Twitch, najavila proširenje svojih pravila o nedoličnom ponašanju koja joj omogućuju da zabrani pristup korisnicima koji uznemiravaju ljude, bez obzira dogodilo se to u vanjskom svijetu ili na nekoj drugoj platformi.

Naime, nova politika Twitcha dijeli nedolično ponašanje u dvije kategorije. Prva se odnosi na uznemiravanje koje se događa na Twitchu i izvan njega, a druga se odnosi samo na uznemiravanje izvan platforme. Prva je kategorija postojala i prije proširenja pravila, dok je druga u potpunosti nova.

U objavi se Twitcha navodi da će poduzeti mjere u vezi bilo kakvih ozbiljnih kaznenih djela koja predstavljaju sigurnosni rizik za zajednicu platforme, pa čak iako su se ona dogodila izvan Twitcha. Naime, ozbiljna kaznena djela definiraju kao incidente nasilnog ekstremizma, prijetnje masovnim nasiljem, članstvo u grupama mržnje, seksualno iskorištavanje djece i seksualno uznemiravanje.

Budući da su istrage za ozbiljna kaznena djela složenija i opširna, Twitch kao pomoć dovodi i jednu odvjetničku tvrtku koja će im pomoći u istraživanju izvan platforme.

„Za ponašanje koje se odvija izvan Twitcha, moramo se više oslanjati na službe za provođenje zakona koje bi nam ustupile relevantne dokaze“, objašnjavaju iz Twitcha.