Twitch streameri dobit će više informacija u vezi suspenzija, korisnici i dalje nezadovoljni

Twitch je imao burnu prošlost suspendiranja korisnika bez davanja konkretnih razloga, zbog čega su mnogi odlučili prijeći na druge streaming platforme

Matej Markovinović srijeda, 11. kolovoza 2021. u 06:00

Korisnici koji emitiraju sadržaj na popularnoj streaming platformi Twitchu, dobit će više informacija ako budu suspendirani. Naime, prema novoj odluci tvrtke, streamerima će se nakon kazne prikazati obavijest koja će uključivati naziv te datum sadržaja koji je prekršio pravila i rezultirao suspenzijom.

„Od danas, obavijesti poslane suspendiranim korisnicima uključivat će naziv i datum emitiranja sadržaja koji je prekršio pravila, kako bi se osiguralo da korisnicima bude jasnije zbog kojeg su sadržaja poduzete mjere“, objavio je Twitch na Twitteru.

No, iako će Twitch donekle detaljnije objašnjavati razloge suspenzija, korisnicima će i dalje biti teško otkriti što je točno prekršilo pravila platforme, jer može biti riječ o sadržaju koji se emitirao i nekoliko sati.

Iz tog je razloga tvrtkina objava na Twitteru pokrenula lavinu negativnih reakcija korisnika.

„Stvarno ne možete malo bolje suziti razloge suspenzije?“, „Pružanje dokaza u obliku videoisječaka svim pojedincima koji su suspendirani, spriječilo bi da se dogodi mnogo 'nesretnih slučajeva'“, „Doista se čini da vam nije stalo do vaših korisnika, već samo do dolara u džepu“, samo su neki od komentara nezadovoljnih korisnika Twitcha.

Međutim, iako Twitch i dalje nije u potpunosti uspio udovoljiti svojim korisnicima, ova je promjena i dalje korak prema naprijed u usporedbi s prijašnjim obavijestima o suspenziji.