Algebra u suradnji s NATO-om otvorila prijave za Security Day uz nagradni fond od preko 100.000 kuna

Maturantima, studentima i ICT profesionalcima sudjelovanje u natjecanju iz područja kibernetičke sigurnosti omogućuje osvajanje vrijednih nagrada u tri kategorije

Bug.hr srijeda, 9. studenog 2022. u 20:15

Otvorene su prijave za Security Day natjecanje koje organizira Algebra u suradnji s NATO-om i EC-Councilom. Natjecanje će se održati u subotu, 26. studenog na Algebrinom kampusu, a prijaviti se mogu natjecatelji u tri kategorije - maturanti, studenti i ICT profesionalci. Pobjednike očekuju vrijedne nagrade, s nagradnim fondom od preko 100.000 kuna, a samo natjecanje održat će se prema CTF (Capture The Flag) principu. Natjecatelji će, naime, skupljati zastavice za uspješno obavljene zadatke te će na kraju pobjedu odnijeti natjecatelji s najvećim brojem prikupljenih zastavica, odnosno s najviše uspješnih akcija.  

Organizacijom Security Daya Algebra želi osvijestiti hrvatsko tržište o važnosti kibernetičke sigurnosti, a svoju ulogu na području kibernetičke sigurnosti vidi i NATO, koji je ušao u partnerstvo s Algebrom kako bi postigao bolje razumijevanje javnosti oko svojih ciljeva i politika.  

„Neizmjerno smo ponosni što su NATO i EC-Council prepoznali vrijednost Algebrinog projekta i odlučili podržati ovo jedinstveno natjecanje koje je odlična prilika za bijele hakere da pokažu svoje znanje i sposobnosti jer kibernetička sigurnost nikad nije bila važnija. Zato pozivamo sve zainteresirane natjecatelje koji imaju iskustva u području računalne sigurnosti te vjeruju da svijet mogu učiniti sigurnijim mjestom u digitalnoj eri“, izjavio je Zlatan Morić, voditelj katedre za kibernetičku sigurnost na Algebri.

O važnosti kibernetičke sigurnosti govori i činjenica da u ovom području u Europskoj uniji trenutno posluje od 60.000 poduzeća i više od 660 centara stručnosti, a vrijednost ovog tržišta u EU procjenjuje se na više od 130 milijardi eura s godišnjom stopom rasta od 17 posto. Pritom je posebice alarmantan podatak da će u iduće dvije godine u svijetu nedostajati više od 3,5 milijuna stručnjaka za kibernetičku sigurnost.

“Kao organizacija koja diljem svijeta obućava i certificira stručnjake za kibernetičku sigurnost kako se uspješno nositi s kibernetičkim kriminalom, mi u EC-Councilu sretni smo što u suradnji s Algebrom i NATO-om naše znanje možemo dijeliti na hrvatskom tržištu i drugim zemljama. Capture The Flag natjecanja su sjajan način za stjecanje vještina potrebnih za obuku profesionalaca za kibernetičku sigurnost, kako bi bili spremni za izazovno okruženje u kojem posluju”, izjavio je Philip Blake, regionalni direktor EC-Councila za europsko tržište.  

Svi zainteresirani mogu se prijaviti na linku do 15. studenog, a najsretnijih 40 koji budu odabrani imat će prilike provjeriti svoje znanje, ali i razviti nove vještine te se okušati u vježbi računalne sigurnosti Capture the Flag (CTF) u kojoj se „zastavice“ tajno skrivaju u ranjivim sustavima. Nagrada za natjecatelja iz kategorije maturanata uključuje punu školarinu za prvu godinu stručnog prijediplomskog studija Primijenjenog računarstva za smjerove Programsko ili Sistemsko inženjerstvo, čija je vrijdenost gotovo 40.000 kuna. Nagrada za pobjednika u kategoriji studenata završne godine prijediplomskog studija ili onog sa završenim prijediplomskim je puna školarina za prvu godinu stručnog diplomskog studija Primijenjenog računarstva za smjerove Programsko ili Sistemsko inženerstvo u vrijednosti od 42.840 kuna. U trećoj kategoriji za ICT profesionalce nagrada je vaučer za trening Certified Ethical Hacker (CEH) u organizaciji EC-Councila i certifikacijski ispit čija je vrijednost preko 21.000 kuna.

Više informacija o natjecanju dostupno je na Algebrinoj web stranici.

📢 Uštedi do 12%

iPad

Idealni za kreativce i svakodnevnu uporabu!

769,99€ 5.801,49 kn 875,84€ Kupi

📢 3 godine jamstva

VERBATIM SSD

128GB, Vi550 S3, SATA 3, 2.5", 560/430 MB/s

22,99€ 173,22 kn Kupi


Viši standard za kućno kino

MARANTZ Cinema 60 DAB

7.2-kanalni AV prijemnik visokih performansi s pojačanjem od 100 W po kanalu, Dolby Atmos, DTS:X, 8K Ultra HD i HEOS ugrađenim streamingom.

1.412,17 € 10.639,99 kn Kupi

Besprijekorna kvaliteta zvuka

KEF LSX II

Jednostavno streamajte bilo što uključujući AirPlay 2, Chromecast, Spotify i Tidal ili neprimjetno povežite LSX II s drugim uređajima.

1.499,63 € 11.298,96 kn Kupi