Novosti u sigurnosnim uslugama: “Microsoft Security Experts” i ,,Defender for Business’’

Nova usluga omogućava povećanje sigurnosnog tima korisnika ili upravljanje sigurnošću uz pomoć partnera. Microsoft je objavio da je dostupna i samostalna verzija Microsoft Defender for Business. Defender for Business malim i srednjim tvrtkama donosi razinu sigurnosti poput one u velikim sustavima

Bug.hr četvrtak, 26. svibnja 2022. u 22:22

Microsoft je predstavio novu, proširenu liniju upravljanih sigurnosnih usluga Microsoft Security Experts koja kombinira stručnu tehnologiju s uslugama kojima upravljaju ljudi. Nova usluga omogućava povećanje sigurnosnog tima korisnika ili upravljanje sigurnošću uz pomoć partnera.

Microsoft je objavio da je dostupna i samostalna verzija Microsoft Defender for Business. Defender for Business malim i srednjim tvrtkama donosi razinu sigurnosti poput one u velikim sustavima, uključujući i detekciju prijetnji i mogućnost odgovora za zaštitu od ransomwarea i drugih sofisticiranih kibernetičkih prijetnji.  

Tijekom protekle godine broj sigurnosnih prijetnji značajno je rastao, pa kako se povećava broj sigurnosnih napada, tako se mora povećavati i naša obrana. Prošle godine Microsoft Security blokirao je više od 9,6 milijardi zlonamjernih prijetnji i više od 35,7 milijardi phishing i drugih zlonamjernih e-mailova.

Microsoft Security aktivno prati više od 35 obitelji ransomware virusa, kriminalne aktivnosti i 250 jedinstvenih aktera prijetnji unutar promatranih država, a Microsoft tehnologija svake sekunde blokira više od 900 pokušaja krađe lozinke.

Zato Microsoft proširuje svoje postojeće usluge u sklopu nove kategorije Microsoft Security Experts. 

Security Experts kombiniraju stručnu tehnologiju s uslugama kojima upravljaju ljudi kako bi pomogli organizacijama da postignu sigurnije, usklađenije i produktivnije rezultate.  

Vizija tvrtke je da pruži novu kategoriju usluga na području sigurnosti, usklađenosti, identiteta, upravljanja i privatnosti. Razvijene su tri nove upravljane usluge koje mogu pomoći skalirati timove stručnjaka korisnika kako bi odgovarali potrebama – bez izazova njihovog zapošljavanja i treninga.

  • Microsoft Defender Experts for Hunting namijenjen je korisnicima koji imaju snažan sigurnosni operativni centar, no žele da im Microsoft pomogne u proaktivnom traženju prijetnji u podacima Microsoft Defendera, uključujući krajnje točke, Office 365, aplikacije u oblaku i identitet. Microsoft stručnjaci će ispitati sve što pronađu i zatim predati sve kontekstualne informacije o upozorenju i upute za oporavak kako bi korisnik mogao brzo odgovoriti na prijetnju.
  • Microsoft Defender Experts for XDR namijenjen je korisnicima koji trebaju povećati kapacitet svog sigurnosnog operativnog centra. Defender Experts for XDR je usluga upravljane proširene detekcije i odgovora (XDR) na prijetnju koja se proteže izvan krajnjih točaka kako bi omogućila detekciju i odgovor kroz Microsoft 365 Defender, istražujući upozorenja i koristeći automatizaciju te ljudsku ekspertizu za reagiranje na incidente zajedno s korisnikovim timom.    
  • Velikim poslovnim sustavima koji traže sveobuhvatnije usluge kojima upravljaju Microsoft stručnjaci odgovarat će Microsoft Security Services for Enterprise. Ova sveobuhvatna usluga kojom upravljaju stručnjaci kombinira proaktivnu potragu za prijetnjama i upravljani XDR, koristeći Microsoftove potpune sigurnosne informacije i upravljanje događajima (SIEM) i XDR da zaštiti sva okruženja u oblaku i sve platforme. Microsoft sigurnosni stručnjaci za klijenta upravljaju uključivanjem, svakodnevnim interakcijama i modernizacijama te reagiraju na incidente.