Zuckerberg će svjedočiti i pred Europskim parlamentom

Nakon što je odgovarao pred zastupnicima američkog Kongresa šef Facebooka morat će o curenju privatnih podataka uživo izvijestiti i europarlamentarce

Sandro Vrbanus četvrtak, 17. svibnja 2018. u 06:00

I dalje se ne jenjava skandal u koji se Facebook doveo nemarnim ponašanjem prema privatnim podacima svojih korisnika, pa njegov osnivač i glavni direktor Mark Zuckerberg i dalje ima mnogo toga za objasniti nadležnima. Nakon što je prošloga mjeseca svjedočio u američkom Senatu, sada će na pitanja morati odgovarati i zastupnicima u Europskom parlamentu.

Ovoga puta, za razliku od medijskog spektakla kakvo je bilo javno svjedočenje pred američkim zastupnicima, Zuckerberg će pred europarlamentarcima saslušanje odraditi iza zatvorenih vrata. Za sada se točan datum ovog događaja ne zna, no iz Europskog parlamenta nadaju se da bi se šef Facebooka kod njih mogao pojaviti već sljedećega tjedna.

S obzirom na to da kroz nekoliko dana na snagu stupa i europska regulativa o privatnosti podataka GDPR, sigurno je da će eurozastupnici imati mnogo pitanja za Zuckerberga koja se tiču prije svega zaštite korisnika i njihove privatnosti.