Sennheiser predstavio Momentum 4 slušalice s autonomijom od 60 sati

Sennheiser se odlučio riješiti prepoznatljivog izgleda Momentum linije slušalica te ga je zamijenio modernijim i jednostavnijim dizajnom

Matej Markovinović četvrtak, 11. kolovoza 2022. u 09:05
📷 Foto: Sennheiser
Foto: Sennheiser

Sennheiser je predstavio Momentum 4, novu verziju svojih vodećih slušalica koja korisnicima pruža potpuno novi dizajn, nove značajke te čak 60 sati trajanja baterije za cijenu od 349,95 dolara.

Naime, kad je riječ o dizajnu, Sennheiser se umjesto mješavine metala i kože s vidljivim kabelima odlučio na jednostavniji i plastičniji izgled. Momentum 4 slušalice tako možda nemaju „premium“ estetiku, ali bi zato trebale biti izrazito udobne.

Tvrtka, stoga, napominje da se slušalice lako prilagođavaju, ne pritišću glavu te se mogu ravno zakrenuti što će olakšati njihovo pospremanje. Još jedna velika promjena je i to što je većina fizičkih tipki zamijenjena onima na dodir, na što će se stariji korisnici Momentum slušalica trebati naviknuti.

📷 Foto: Sennheiser
Foto: Sennheiser

Momentum 4 slušalice koriste 42-milimetarske pretvarače zvuka koji, kako kažu iz Sennheisera, pružaju briljantnu dinamiku, jasnoću i muzikalnost. Uz to, za dodatnu prilagodbu zvuka može se koristiti EQ, unaprijed postavljene postavke te nova Sound Personalization značajka, koja u obzir uzima osobne preferencije korisnika.

Sennheiser je poboljšao i ANC (Active Noise Cancelling), koji se može prilagođavati pomoću tvrtkine aplikacije na mobitelima. Tu je i Sidetone značajka koja omogućuje korisnicima da namjeste koliko se glasno njihov glas može čuti u pozivima.

Ipak, najveću promjenu doživjela je baterija. Sennheiser tako obećava korisnicima čak 60 sati autonomije i to s uključenim ANC-om. Kao usporedbu, konkurenti poput Sonyjevih WH-1000XM5, Boseovih QuietComfort 45 i Appleovih AirPods Max slušalica, nude od 20 do 30 sati korištenja na jednom punjenju.

📷 Foto: Sennheiser
Foto: Sennheiser

U štednji baterije pomaže značajka automatskog pauziranja i automatskog uključivanja te isključivanja slušalica. Dakle, Momentum 4 isključit će se kada ih korisnik ne koristi neko vrijeme te će se automatski uključiti kada ih, primjerice, ponovno stavi na glavu. Također, značajka brzog punjenja omogućuje šest sati korištenja slušalica u svega 10 minuta na punjaču.

Od ostalih značajki, Momentum 4 slušalice podržavaju povezivanje s više uređaja, USB-C audio, a imaju i zamjenjive jastučiće za uši koji više nisu izrađeni od prave, već umjetne kože. Dostupne su za kupnju u crnoj i bijeloj boji.