SteelSeries Arctis 7X i 7P - bežične slušalice za novu generaciju igraćih konzola Xbox i PlayStation

SteelSeries predstavio je nove modele gamerskih slušalica iz serije Arctis 7. Bežični modeli Arctis 7X i Arctis 7P namijenjeni su korisnicima igraćih konzola Xbox Series X/S i PlayStationa 5

Stjepan Bilić srijeda, 7. listopada 2020. u 06:00

SteelSeries je predstavio nove modele bežičnih slušalica iz serije Arctis 7. Ova serija namijenjena je ljubiteljima igraćih konzola, a slušalice Arctis 7X i Arctis 7P novoj generaciji igraćih konzola – Xbox Series X/S i PlayStation 5. Koje su slušalice pripremljene za koji igraći tabor jasno se vidi iz njihovog naziva – 7X za Xbox, a 7P za PlayStation.

Oba modela se sa igraćim konzolama spajaju putem bežičnog Arctis 1 Wireless USB-C adaptera (2,4 GHz) koji igraćima omogućava lako prebacivanje između različitih vrsta konzola (Xbox, PlayStation, Nintendo Switch), osobnih računala i mobilnih platformi. Proizvođač navodi kako se bežična tehnologiju odlikuje niskim kašnjenjem čime je gamerima zajamčen izuzetno čist zvuk, a time i nezaboravno gamersko iskustvo.

Arctis 7X slušalice odlikuju se autonomijom do 24 sata što znači kako će ih igrači tek svakih par dana trebati spojiti na punjač kako bi se ugrađena baterija dopunila. Zahvaljujući tome igraći se ne moraju brinuti da će im se usred važne igraće sesije baterija isprazniti. Novi modeli posjeduju i sve kvalitete svojih prethodnika iz serije Arctis 7 – ClearCast mikrofon (ugrađena mute opcija i kontrole za jačinu zvuka s ChatMix sustavom).

Arctis 7P slušalice imaju sve odlike modela Arctis 7X, osim podrške za Xbox. Shodno tomu, USB adapter ima i nešto manje dimenzije. Ovaj model je namijenjen vlasnicima konzola PlayStation 5, PlayStation 4, Nintendo Switch, osobnih računala i mobilnih platformi. Arctis 7P slušalice omogućavaju direktnu kontrolu nad jačinom zvuka glasa i okoline.

Arctis 7X i Arctis 7P slušalice od danas su dostupne su na tržištu po cijenama od 149,99 USD, odnosno po 179,99 eura. Detaljnije informacije o slušalicama dostupne su na proizvođačevim stranicama.