SteelSeries predstavio Arctis Nova Pro vodeće igraće slušalice i profesionalni audio EQ softver

Kombinacijom Arctis Nova Pro slušalica i Sonar Audio Software Suitea, igrači mogu čuti i one najsuptilnije zvukove u videoigrama

Matej Markovinović petak, 27. svibnja 2022. u 20:11

Danski proizvođač igraće periferije, SteelSeries, predstavio je Arctis Nova Pro seriju igraćih slušalica poslije četiri godine razvoja. Kao podrška tvrtkinim vodećim slušalicama, napravili su i profesionalni audio EQ softver za igrače, Sonar Audio Software Suite.

Arctis Nova Pro slušalice napravljene su s naumom da igračima omoguće jednostavno prebacivanje s jedne igraće platforme na drugu. Za to je, naime, zaslužan Multi-System Connect hub, zahvaljujući kojem se igrači pritiskom gumba mogu prebaciti s, primjerice, PC-a na PlayStation, bez promjene kabla.

Osim toga, slušalice se mogu pohvaliti i AI-POWERED mikrofonom s Noise Cancelling tehnologijom, a u odstranjivanju neželjene pozadinske buke sudjeluje i Sonar Audio Software Suite, kao i ClearCast Gen 2 mikrofon, kojeg, kako navodi SteelSeries, koriste i vozači Formule 1.

SteelSeries je pazio i na komfornost tijekom nošenja slušalica, stoga se one zahvaljujući novom ComfortMAX sistemu, mogu prilagoditi glavi svakog igrača. Uz to, valja istaknuti i da postoji izbor od nekoliko različitih modela slušalica.

Arctis Nova Pro Wireless | Arctis Nova Pro Wireless (Xbox) | Arctis Nova Pro Wireless (PlayStation)

Acrtis Nova Pro Wireless dolaze sa sistemom duple baterije, pa igrači uvijek mogu držati jednu na punjenju dok drugu koriste pri igranju videoigara. Također, uz Quantum 2.0 Wireless značajku, moguće je istovremeno koristiti dvije audio konekcije, što znači da korisnici mogu istovremeno slušati glazbu i razgovarati s prijateljima

Slušalice se mogu pohvaliti i Active Noise Cancellation (ANC) tehnologijom, koja igračima omogućuje potpunu izolaciju od pozadinske buke. Ako, međutim, ipak žele čuti što im ukućani dobacuju sa strane, tu je i Transparency način rada koji privremeno isključuje zvučnu izolaciju.

Na koncu, korisnici na jednom mjestu mogu podesiti EQ, jačinu zvuka, ChatMix i još mnogo toga putem Wireless Base Station sustava, koji, usput, ima i OLED ekran na kojem se može iščitati koliko je baterije potrošeno i slično.

Arctis Nova Pro | Arctis Nova Pro (Xbox)

Arctis Nova Pro dolaze i u žičnom izdanju, koje se mogu pohvaliti GameDAC Gen2 sustavom, koji, prema navodima SteelSeriesa, pruža 78 posto čistiji zvuk i uklanja gotovo sve tragove šuma te distorzije.

Iz SteelSeriesa kažu da Arctis Nova Pro slušalice tako dižu audio rezoluciju na 96 KHz/24-Bit te da je putem GameDAC Gen2 sustava moguće podesiti EQ, jačinu zvuka, ChatMix i još mnogo toga.

Više informacija o Arctis Nova Pro seriji slušalica dostupno je na službenoj stranici SteelSeriesa, a u nastavku donosimo i preporučene maloprodajne cijene.

● Arctis Nova Pro - 279,99€
● Arctis Nova Pro (Xbox) - 279,99€
● Arctis Nova Pro Wireless - 379,99€
● Arctis Nova Pro Wireless (Xbox) - 379,99€
● Arctis Nova Pro Wireless (PlayStation) - 379,99€
● SteelSeries Sonar Audio Suite - besplatno preuzimanje sa službene tvrtkine stranice