Uskoro vjerojatno stižu jeftinije Appleove slušalice iz linije AirPods

Apple bi, uz nedavno predstavljeni najjeftiniji novi iPhone, uskoro mogao u prodaju pustiti i jeftiniju verziju bežičnih slušalica AirPods Pro, navodno uz "Lite" dodatak imenu

Sandro Vrbanus ponedjeljak, 20. travnja 2020. u 21:46

Jon Prosser, tehnološki analitičar i YouTuber s reputacijom pouzdanog leakera informacija vezanih uz Appleove proizvode, ovog je vikenda u javnost izišao s novom informacijom koja se tiče bežičnih slušalica AirPods. Prema njemu, Apple je još na otkazanom eventu 31. ožujka trebao, zajedno s iPhoneom SE, predstaviti i jeftiniju inačicu AirPodsa Pro. Kako te konferencije za javnost nije bilo, iPhone SE pojavio se u prodaji bez prethodnih najava, što bi se sljedećeg mjeseca moglo ponoviti i sa slušalicama.

Novi dodatak liniji true wireless stereo slušalica AirPods trebala bi biti njihova inačica AirPods Pro Lite (ili nekog sličnog naziva). O ovim se slušalicama u medijima špekulira već neko vrijeme. Šuškanja kažu da će se novi model cijenom smjestiti između standardnih AirPodsa 2 te najnovijih AirPods Pro slušalica, odnosno da će koštati između 159 i 249 dolara.

Za sada nije poznato koje bi funkcionalnosti Apple mogao izbaciti iz postojećih AirPodsa Pro kako bi ih učinio jeftinijima u "Lite" varijanti. Jedna od mogućnosti jest da će zadržati isti oblik ali ukinuti aktivno poništavanje buke (noise cancellation) i tako im omogućiti nižu prodajnu cijenu.

Prema Prosseru, nove slušalice već su spremne za lansiranje, a čeka se samo dan kada će ih Apple pustiti u prodaju. Uz  njih Apple bi mogao prikazati i osvježeni MacBook Pro. Nastave li se uvjeti izolacije i karantene u SAD-u i tijekom svibnja, za očekivati je da će i ovi proizvodi biti predstavljeni samo na webu uz popratno priopćenje iz Applea.