Elon Musk ponudio kopanje tunela ispod Miamija za 30 milijuna dolara

The Boring Company pokušava napraviti uslugu prijevoza koristeći Teslina vozila koja putuju kroz tunele,a prva komercijalna usluga tunela privodi se kraju ispod Kongresnog centra u Las Vegasu.

Matej Markovinović nedjelja, 7. veljače 2021. u 21:13

Elon Musk rekao je gradonačelniku Miamija da bi tvrtka The Boring Company mogla prokopati tunel dug dva kilometra ispod grada u šest mjeseci za 30 milijuna dolara, prenosi The Miami Herald.

Gradonačelnik Miamija Francis Suarez oduševljen je tom ponudom o kojoj razgovara u svom videu na Twitteru.

„Usredotočen je na pokušaj isporuke projekta koji će imati maksimalnu korisnost za naše stanovnike za najmanje novca“ rekao je Suarez za Muska u videu.

Musk je na Twitteru još sredinom siječnja spominjao izgradnju tunela u Miamiju te navodi da je razgovarao s guvernerom Floride o tom pothvatu, no čeka se i da Suarez obavi razgovor s njim i gradonačelnikom okruga.

„Mislim da imamo jedinstvenu priliku stvoriti projekt s potpisom, ne samo za Miami, već i za cijeli svijet“, tvrdi Suarez. No, kopanje tunela ispod Miamija predstavlja problem jer je grad izgrađen na vapnencu koji je spužvast te su zbog toga cijene prijašnjih ponuda kopanja bile puno većih od Muskove. Osim vapnenačke podloge, problem je i utjecaj rasta razine mora budući da je Miami obalni grad.