Opera u novoj inačici donosi poboljšanu privatnost

Internetski preglednik Opera u novoj inačici donosi poboljšanu privatnost putem opcije blokiranja trackera te novu unaprijeđenu mogućnost stvaranja screenshootova internetskih stranica

Matija Pavlić srijeda, 9. listopada 2019. u 06:00

Desktop verzija internetskog preglednika Opera dobila je novu inačicu 64 koja donosi nekoliko novosti što se tiče privatnosti te stvaranja snimki internetskih stranica otvorenih u samom pregledniku.

Što se tiče privatnosti, dodana je mogućnost blokiranja trackera (aktivira se u EasySetup izborniku ili u postavkama preglednika), koja omogućuje 20% brže surfanje uz očuvanje privatnosti. Opcija koristi EasyPrivacy Tracking Protection listu za automatsko blokiranje tracker skripti.  

Opcija Snapshot pak omogućuje stvaranje snimki zaslona odnosno internetskih stranica koje su otvorene, ono što je trenutačno vidljivo na zaslonu te ima drugi prošireni način gdje se stvara snimka čitave internetske stranice od vrha do dna. Nastale snimke potom je moguće sačuvati u formate kao što je PDF te dodatno uređivati i označiti s tri različita fonta.