Agencija Five kroz svoj Five Labs investira 100.000 eura u startupe

Poznata domaća softverska agencija Five pokrenula je vlastiti investicijski fond putem kojeg žele pomoći perspektivnim domaćim startupima

Sandro Vrbanus subota, 17. studenog 2018. u 06:30

Osim što pomaže u razvoju biznisa svojim klijentima i redovito na praksu uzima studente, jedna od najuspješnijih domaćih developerskih agencija Five pokrenula je i – vlastiti investicijski fond. Korz projekt Five Labs u hrvatske startupe planiraju uložiti vlastitih 100.000 eura i tako, prema njihovim riječima, pomoći novim generacijama da naprave bolje i veće stvari od njih.

Startup kompanijama koje su zainteresirane za ovu investiciju iz Fivea nude, osim novca, svoje poslovne kontakte, mentorstvo, prostor za rad, te potpunu potporu u poslovanju i traženje sljedeće runde investicija. "Spojit ćemo te s investitorima koji te mogu podržati investicijom od 1.000.000 – 2.000.000 USD, i pritom pružiti mnogo više od novaca – znanje i kontakte. Želimo te pratiti i pomoći da podigneš i sljedeću rundu investicije, te ćemo te preporučiti investitorima za 5.000.000 – 10.000.000 USD", kažu, ali zauzvrat traže zaista jedinstvene kandidate.

Najbolje će kod njih proći ekipa startupa koji iza sebe već ima neki proizvod, uslugu, korisnike i tržište, tj. bitno je da im ideja i tim "zapne za oko" i privuče pozornost. Kako bi bili potpuno drugačiji od drugih u Fiveu zauzvrat ne žele – gotovo ništa. "Za našu početnu investiciju nam ne moraš polagati račune. Ne moraš nam vraćati novce ako ne uspiješ", napominju u svojem pomalo neobičnom pozivu startupašima.

Da ne duljimo, na ovom se mjestu nalazi obrazac za prijavu, a u priloženoj objavi Viktora Marohnića, osnivača Fivea, možete pročitati i cijelu, vrlo zanimljivu, pozadinsku priču vezanu oz ovaj projekt.

 

Nemoj biti problem, budi rjesenje, to je bio nas moto oduvijek, tako smo izgradili biznis i dobru reputaciju koja nas...

Posted by Viktor Marohnić on Friday, November 16, 2018