Five i ove godine poziva studente na ljetnu praksu

Poznata domaća developerska agencija i ove godine poziva studentice i studente, dizajnere i developere, na ljetnu praksu u Five Boot Campu

Sandro Vrbanus srijeda, 16. svibnja 2018. u 06:00

"I ovog ljeta pozivamo najbolje i najupornije studentice i studente, mlade dizajnere i developere, koji su spremni na red, rad i disciplinu. Zauzvrat nudimo krv, znoj i suze!", objavili su iz agencije Five u sklopu najave ovogodišnjeg Five Boot Campa.

Kroz srpanj, kolovoz i rujan u njihovom će zagrebačkom uredu pripremiti 16​ mladih i talentiranih studenata za život u digitalnoj industriji. ​Prakse će se izvoditi u dvije ture: od 1.7. do 15. 8., te od 16.8. do kraja rujna. Razdvojene su u 4 skupine: Android developeri (ukupno 6 pozicija), iOS developeri (4 pozicije), Dizajneri (4 pozicije) i React Native developeri (2 pozicije).

Head of Development u Fiveu Tomislav Novoselec, ovom je prigodom poručio: "Svake godine u ljetnim praksama nastojimo što vjernije dočarati studentima kako stoje stvari u stvarnom svijetu razvoja digitalnih proizvoda (otuda i sam naziv praksi). Fokusiramo se na 1:1 pristup, gdje svaki student ima svoj dediciranog mentora koji mu pomaže u svakodnevnim zadacima u kojima prvenstveno gledamo kvalitetu koda, ali i finalnog proizvoda na kojem radimo."

Samo najbolji od najboljih su dovoljno dobri za Five

U programu praksi, s 1 na 1 mentorstvom i code reviewom (proces detaljnog pregleda koda), studenti će imati priliku okusiti pravi timski rad na projektima svjetske razine koje Five radi za svoje klijente. Za ovo će biti potrebna prvoklasna disciplina i mnogo odricanja, tako da će se birati samo najbolji od najboljih kandidata. Svi studenti dorasli zadatku ovim će programom steći značajno iskustvo, potrebno samopouzdanje i odlučnost, i biti spremni za timski rad i uspjeh u bilo kojem okruženju.

Natječaj za prakse je otvoren do 28. svibnja, a svi zainteresirani mogu se prijaviti na ovim stranicama.