Fil Rouge Capital investirao u Smart Lumies tvrtku

Fil Rouge Capital je investicijski fond rizičnog kapitala čiji je primarni cilj investirati u mlade poduzetnike, startupe i tvrtke u fazi rasta kao i daljnje afirmiranje poduzetničkog ekosistema u Hrvatskoj

Bug.hr petak, 8. studenog 2019. u 13:40

Fil Rouge Capital raspolaže s iznosom od 45 milijuna EUR za investiranje te je sufinanciran ESIF financijskim instrumentima Europskog Investicijskog Fonda. Započeli su s investiranjem u startup tvrtke iz Hrvatske čije polje djelovanja uključuje razvoj softvera, fintech, marketplace, proizvodnju, hardver, IoT i logistiku.

Tijekom sljedeće četiri i pol godine, a do kraja 2023, Fil Rouge Capital postavio si je za cilj investirati u 250 kompanija sa sjedištem u Republici Hrvatskoj. Objavili su kako su se sada odlučili na investiranje u Smart Lumies, hrvatsku tvrtku u kasnijoj fazi razvoja.

"Smart Lumies je tehnološka tvrtka koja proizvodi jedinstvene igračke i producira digitalne igre koje u kombinaciji rezultiraju novom vrstom fizičko-digitalnog igranja. U godinu dana smo uz hardver razvili 16 igara, testirali s tisućama djece i dokazali da koncept takve integracije itekako funkcionira i ima ogroman potencijal za daljnji razvoj. U usporedbi s drugim tech igračkama ograničenog sadržaja i aktivnosti, Smart Lumies igračke su dizajnirane za svako dijete i njegove interese, bilo da se radi o rješavanju logičkih problema, sviranju, crtanju, bojanju, sportskim aktivnostima ili programiranju vlastitih igara. Kako bi svakom djetetu ponudili nešto zanimljivo, razvili smo novi način stvaranja igara koji nam omogućava da u kratkom vremenskom roku napravimo u potpunosti novu igru. U proteklih godinu dana smo napravili 40 koncepata i razvili 16 igara s preko 300 levela. U sljedećih 5 godina namjeravamo postati vodeća tvrtka za izradu pametnih igračaka koje ne sadrže ekran kao glavnu komponentu.”, rekao je Filip Kovačić Popov, osnivač tvrtke Smart Lumies,

Stevica Kuharski, Fil Rouge Capital voditelj scoutinga: "Jako smo sretni što smo dio Smart Lumies priče, impresionirani smo osnivačima i njihovim dosadašnjim napretkom te vidimo veliki potencijal za njihov rast, posebno na američkom tržištu.”