Certificiran Huawei MatePad Pro

Ovih dana Huaweijev MatePad Pro dobio je potrebne certifikate od kineske agencije 3C čime su otkrivene još poneke pojedinosti o ovom tabletu

Stjepan Bilić utorak, 12. studenog 2019. u 06:00

Nedavno je Evan Blass otkrio kako Huawei sprema svojevrsni odgovor na Appleov iPad Pro. Podsjetimo radi se o tabletu MatePad Pro koji će biti prvi tablet s rupom u zaslonu za prednju kameru.

Inače tablet svojim dizajnom uvelike podsjeća na iPad Pro s kojim bi se trebao natjecati na tržištu. Huawei je odlučio puniti svoju digitalnu olovku na isti način kao i Apple – preko bočne strane kućišta. Za vrijeme punjenja digitalna olovka bit će pričvršćena za tablet pomoću magneta što je još jedna poveznica s iPadom Pro.

Blass nije uspio doznati nikakve tehničke podatke o uređaju, no zahvaljujući kineskoj agenciji za certifikaciju – 3C, sada su poznati i neki dodatni detalji. Za početak bit će dvije izvedbe tableta – Wi-Fi (MRX-W09 i MRX-W19) i LTE (MRX-AL09 i MRX-AL19).

Dodatno 3C je otkrio kako će MatePad Pro podržavati tehnologiju brzog punjenja baterije. Tehnologija će biti ista kakvu imaju i telefoni iz serije Mate 30 – 40W. Ono što ni agencija 3C nije otkrila su informacije o SoC-u, memoriji i zaslonu. No, glasine govore kako će se MatePad Pro temeljiti na Kirin 990 čipu, kako će imati 8 GB RAM-a i 128 GB interne memorije te zaslon razlučivosti 2.560 x 1.440 točaka.

U međuvremenu su procurili i renderi koji otkrivaju kako će MatePad Pro biti dobavljiv u četiri boje kućišta – White, Black, Green i Orange.