HTC predstavio prijenosni 5G smart hub

HTC je na MWC sajmu predstavio prijenosni smart hub koji podržava 5G mreže, a koji je namijenjen za uporabu kako u kućanstvu tako i u poslovnom okruženju

Stjepan Bilić utorak, 26. veljače 2019. u 14:40

HTC je jedan od mnogih sudionika ovogodišnjeg MWC sajma u Barceloni. Na sajam su između ostalog donijeli i prvi prijenosni 5G smart hub kojeg je moguće koristiti kako u kućanstvima tako i u poslovnim okruženjima.

Proizvođač navodi kako njihov smart hub bez problema može osigurati fluidan 4K video streaming i gejming uz male latencije te kako se može koristiti i kao prijenosni 5G mobilni hotspot (ima bateriju od 7.660 mAh) za do 20 korisnika. Tvrtke mogu sigurno povezati i do 20 uređaja na brzoj kriptiranoj mreži ili uređaj konfigurirati za korporativni VPN. Kako poslovanje raste, 5G mreža je jednostavno proširiva zahvaljujući ugrađenom Gigabit Ethernet priključku.

Hub ima i 5“ HD zaslon (1.270 x 720 točaka) koji je osjetljiv na dodir, podršku za upravljanje glasom, te naravno podršku za upravljanje daljinskim putem što ga čini jednostavnim za korištenje. HTC nadalje navodi kako će u budućnosti korisnici putem HTC 5G Huba moći reproducirati VR sadržaj iz oblaka na set VIVE Focus¸ - bez potrebe za računalom ili nepotrebnim kablovima – te uživati u mobilnom, vrhunskom VR doživljaju u stvarnom vremenu.

U HTC-u smo ponosni što smo na tržište plasirali prvi 5G prijenosni smart hub na svijetu, rekla je Cher Wang, predsjednica i izvršna direktorica kompanije HTC.

HTC 5G Smart Hub pomoću jednostavnog plug-and-play postavljanja, može zamijeniti i Wi-Fi router čime se korisnici mogu riješiti nepotrebnih kabela. HTC 5G Hub pogoni mobilna platforma Qualcomm® Snapdragon™ 855 s 5G modemom Snapdragon X50 i antenskim modulima s integriranim RF primopredajnikom, RF front-end (RFFE) i antenskim elementima.

HTC 5G Hub osmišljen je i za mobilnu uporabu velikih brzina s namjenom u poslovnim okruženjima sljedeće generacije. Podržava moćne Wi-Fi mogućnosti platforme Snapdragon 855, uključujući Qualcommov 60GHz Wi-Fi čipset (na temelju specifikacije 802.11ad) za multi-gigabitne brzine i ekvivalentne žičane latencije, kao i Qualcommov 2x2 Wi-Fi 6-ready čipset za nove generacije kapaciteta, učinkovitosti i performansi.

Inače, Hub ima 4 GB RAM-a i 32 GB interne memorije koja je lako proširiva i naknadno pomoću memorijskih kartica (microSD do 512 GB). Nadalje, tu su i stereo zvučnici i mikrofoni za koje proizvođač navodi kako stalno osluškuju okolinu. Sa softverske strane uređaja nalazi se Android 9.0 Pie i korisničko sučelje HTC Sense koje je posebno prilagođeno za korištenje na 5G Hubu. Detaljne specifikacije dostupne su na službenim stranicama proizvođača.

HTC će ovaj tjedan demonstrirati HTC 5G Hub na Mobile World Congressu u Barceloni u Španjolskoj. HTC će predstaviti i posljednje inovacije iz HTC VIVE - uključujući Vive Focus Plus, najnoviji samostalni VR set te novi Vive Pro Eye.