Manchester City predstavlja pametni šal koji prati reakcije navijača

Engleski nogometni klub Manchester City sklopio je partnerstvo s Ciscom kako bi izradio pametni šal s ugrađenim biosenzorom kako bi "dobili bolje razumijevanje emocija u srcu prekrasne igre svijeta"

Tomislav Stanković četvrtak, 28. srpnja 2022. u 18:51
📷 Image: Pixabay
Image: Pixabay

Manchester City se nada da će na ovaj način dobiti kvantificirane podatke o pokretima svojih navijača, otkucajima srca i emocionalnom odgovoru na utakmicu.

Trenutno je šal dio ograničenog pilot programa za odabranu grupu navijača. Prema Reutersu, šal će također biti podijeljen nekim navijačima New York City FC-a, sestrinske momčadi kluba. Klub kaže da će biti dostupan navijačima Manchester Cityja širom svijeta od sljedeće sezone.

Connected Scarf ima EmotiBit senzor koji je na šalu pozicioniran tako da se zapravo nalazi na vratu navijača. Prema stranici proizvoda Manchester Cityja, uključuje PPG senzor, akcelerometar, senzor temperature i senzor elektrodermalne aktivnosti (EDA). Sve su to tipični senzori koje možete pronaći u uređaju za praćenje fitnessa, a EDA senzor bio je jedan od dodataka Fitbit Sensea. Djeluje tako da mjeri male promjene u znojenju vaše kože kako bi odredio razinu stresa, što vam zauzvrat može pomoći u praćenju vašeg emocionalnog stanja prenosi The Verge.

📷 Image: Cisco, Manchester City
Image: Cisco, Manchester City

Čitajući ovo vjerojatno se pitate mnoga pitanja na koja nažalost nećete dobiti odgovor sve dok šal zapravo ne postane dostupan javnosti, ako ikada i postane dostupan.