MediaTekov čip za IoT uređaje s podrškom za GSM i NarrowBand IoT

MediaTek je predstavio MT2621, svoj čip za IoT uređaj koji kao ekskluzivu donosi istodobnu podršku za GSM i NarrowBand-IoT tehnologije mobilnog povezivanja

Matija Pavlić utorak, 28. studenog 2017. u 06:00

Tvrtka MediaTek predstavila je MT2621 čip namijenjen ugradnji u IoT uređaje, pametne narukvice i druge nosive uređaje. Prvi je to čip na tržištu s podrškom za "dual mode" odnosno s podrškom za GSM/GPRS i Narrow Band IoT (Release 14) u jednom čipu.

Potonja NarrowBand-IoT tehnologija je relativno nova i specifično je namijenjena IoT uređajima, omogućava pouzdanu i sigurnu komunikaciju, kvalitetan mobilni signal u zatvorenim prostorima u kompletu s niskom energetskom potrošnjom.

Podrška za mobilne mreže unutar čipa može se iskoristiti za dodavanje mogućnosti obavljanja telefonskih poziva. Zahvaljujući dual-standby funkciji SSDS, korisnici mogu jednom SIM karticom i jednom antenom istodobno pokriti i koristiti obje mreže (GSM i Narrow Band IoT).

MT2621 čip dolazi s jednom ARMv7 procesorskom jezgrom na taktu od 260 MHz, ugrađena je kombinacija 160 kB i 4 MB memorije, postoji podrška za Bluetooth 4.2, kao i LCM, audio sučelje te sučelje kamere. Podržano je izvođenje aplikacija baziranih na Linuxu.