Microsoft i Fujitsu razvili skener dlana za poslovnu primjenu

U suradnji Microsofta i japanske tvrtke Fujitsu nastala je tehnologija autentifikacije PalmSecure koja se temelji na skeniranju vena ispod kože na dlanu ruke

Matija Pavlić nedjelja, 11. veljače 2018. u 00:01

U suradnji Microsofta i japanske tvrtke Fujitsu razvijena je nova tehnologija za autentifikaciju za Windows 10 Pro prijenosna računala s Windows Hello značajkom.

Tehnologija nazvana PalmSecure sastoji se od jednog senzora od nekoliko centimetara kvadratnih iznad kojeg se postavi dlan, nakon čega slijedi skeniranje vena ispod kože na dlanu. Raspored vena je jedinstven za svaku pojedinačnu osobu, čime se onda može utvrditi njihov identitet.

U odnosu na već tržišno rasprostranjene tehnologije biometrijske autentifikacije kao što su senzori otisaka prstiju i lica, senzor raspoznavanja vena ispod dlana trebao bi pružiti veću razinu sigurnosti jer se radi o iskorištavanju unutrašnje biometrijske osobine.

PalmSecure tehnologija je prvenstveno namijenjena poslovnoj primjeni te ju već aktivno koristi nekoliko tvrtki u svijetu, a zasad su podržani samo prijenosnici tvrtke Fujitsu koje možete pronaći na sljedećoj poveznici.