Na CES-u ponovno nagrađena igračka za odrasle, kojoj je nagrada oduzeta prošle godine

Nakon što je prošle godine nagrađena, pa joj je nagrada uskraćena i onda vraćena, kompanija koja proizvodi hi-tech seks igračke i ove godine privlači pažnju na CES-u

Dragan Petric četvrtak, 9. siječnja 2020. u 16:56

Vjerojatno najbolja reklama za neki proizvod jest kada izaziva dovoljno kontroverze da ga se zbog toga zabrani. Upravo to dogodilo se kompaniji Lora DiCarlo prošle godine na CES-u. Ovaj startup tada je bio prikazao prototip svoje tehnološki napredne igračke za odrasle, "robotskog masažera" Osé.

Zbog inovativnosti i zanimljivosti proizvoda kompanija je bila nagrađena posebnom plaketom, no naknadno im je nagrada uskraćena jer seks igračke nisu u skladu s pravilima. Ona, naime, propisuju da se u razmatranje za nagradu neće uzimati proizvodi koji su "opsceni, nepristojni ili nemoralni". Ovo je izazvalo veliko negodovanje javnosti, pa je startupu Lora DiCarlo nagrada nakon nekoliko mjeseci ipak vraćena.

Ove godine na CES-u ponovno se mogu vidjeti proizvodi ove kompanije. Ove godine Osé više nije prototip nego potpuno funkcionalna hi-tech igračka za odrasle, koja ima razne mogućnosti zadovoljavanja ženskih "potreba". U tome se služi s čak 250 dijelova, od kojih su mnogi pokretni. Da je riječ o pravom tehnološkom proizvodu i inovaciji govori i činjenica da je u Osé ugrađeno čak devet vlastitih patenata.

10 tisuća ranije naručenih masažera Osé trebali bi biti isporučeni već ovog mjeseca. Uz osnovni proizvod tu su i njegove dvije varijacije, Onda i Baci, koje su ove godine dobile CES Inovation Award. Svi ovi proizvodi trebali bi u slobodnu prodaju krenuti ove jeseni.