Oppo predstavio svog vlastitog glasovnog asistenta

Tvrtka Oppo predstavila je vlastitog virtualnog asistenta pod imenom Breeno, koji je razvijen s naglaskom na buduću 5G tehnologiju

Matija Pavlić četvrtak, 27. prosinca 2018. u 23:34

Kineska tvrtka Oppo pridružila se listi tvrtki koje razviju i imaju u ponudi svoje vlastite virtualne asistente. Novi asistent pod imenom Breeno tvrtka je predstavila za vrijeme svoje konferencije namijenjene ponajprije developerima za mobilne uređaje.

Zahvaljujući umjetnoj inteligenciji Breeno je u skladu izvršiti korisničke zahtjeve na osnovu aktivnosti koje se izvode u određenom trenutku i mjesta gdje se te aktivnosti događaju (multimodalna prirodna interakcija). Jedan od primjera može biti kada se asistent aktivira u zračnoj luci, tada se na zaslonu prikazuju informacije o predstojećim letovima.

Uz sam asistent vežu se tri pojma a to su hardver, integracija i interakcija. Hardver gdje bi Breeno trebao biti dostupan podrazumijeva IoT, nosive uređaje, automobile s velikim naglaskom na nove 5G tehnologije.

Integracija uključuje preporuke, ad hoc preporuke i savjete koje Breeno daje korisniku, dok interakcija uključuje prirodnu komunikaciju s korisnikom putem teksta, gesti, glasa te nešto što su u kineskoj tvrtki definirali kao "emocije".

Breeno je razvijen kako bi se optimalno integrirao u postojeće Oppoovo ColorOS 6.0 sučelje.