Razerova RGB zaštitna maska postaje stvarnost

Razer je prošle godine preuredio neke od svojih proizvodnih linija za proizvodnju maski kojih je donirao čak milijun, a sada rade i prvu pametnu masku

Matej Markovinović nedjelja, 28. ožujka 2021. u 06:00

Razer je u siječnju predstavio Projekt Hazel, N95 zaštitnu masku za lice s aktivnom ventilacijom, Chroma RGB osvjetljenjem i glasovnom projekcijom. Iako je Projekt Hazel predstavljen kao koncept, izvršni je direktor Razera Min-Liang Tan, potvrdio da će tvrtka uistinu proizvoditi ovu „pametnu masku“.

U intervjuu za Yahoo Finance, Tan otkriva da je Razer bio zabrinut oko relevantnosti maske nakon početka cijepljenja, no kad su u obzir uzeli činjenicu da će faktor opreza i dalje biti prisutan te da se mnoge zemlje neće u većini procijepiti tijekom prve dvije godine, odlučili su da će nastaviti s proizvodnjom.

„Projekt Hazel postat će stvarnost i mislim da ćemo svi, nažalost, još duže vrijeme nositi maske“, zaključuje Tan.

Razerova će zaštitna maska imati odvojive i punjive ventilatore koji će projicirati glas zahvaljujući mikrofonima koji su unutra ugrađeni. Chroma RGB osvjetljenje omogućit će ventilatorima da svijetle, ali će automatski osvjetljavati i vaša usta u mraku. Maska je prozirna te je izgrađena od recikliranog materijala otpornog na ogrebotine i vodu.

Osvjetljenje usta. Izvor: Razer
Osvjetljenje usta. Izvor: Razer

Cijena i datum izlaska ove maske, nisu poznati, no pretpostavlja se da će Razer još trebati certifikate i odobrenja Američke agencije za hranu i lijekove, Centra za kontrolu i sprečavanje bolesti te Administracije za sigurnost i zdravlje na radu.