Zipline predstavlja P2 Zip, sljedeću generaciju dronova

Ziplineovi novi dronovi sadržavat će privezane mini-dronove za preciznu dostavu paketa s vlastitim propelerima za slijetanje na male površine

Tomislav Stanković četvrtak, 16. ožujka 2023. u 06:00
📷 Image: Zipline screenshot
Image: Zipline screenshot

Zipline novom generacijom dronova želi izvrši oko milijun isporuka do kraja godine, a do 2025. očekuju da će obavljati više letova od većine zračnih prijevoznika.

Dron P2 Zip sastoji se od dva autonomna vozila koja će raditi u skladu jedno s drugim kako bi isporučili pakete teške do oko 3.5kg s visine od oko 90 metara, "precizno postavljajući pakete na male površine kao što su stol na terasi ili prednje stepenice kuće".

Prema navodima u objavi, dron je sposoban izvršiti dostavu u krugu od 16 kilometara u 10 minuta. P2 Zip je navodno gotovo nečujan u letu, proizvodeći zvuk za koji tvrtka tvrdi da je sličan šuštanju lišća na vjetru, prenosi Engadget.

Također, osim kratkih relacija, P2 Zip može letjeti do cca 40 kilometara, bez tereta, u jednom smjeru od pristaništa do pristaništa, puneći se na svakoj priključnoj stanici prije nego što preuzme novi teret.